Novo:

Vladimir Ćirić

Mr.sc.Vladimir Ćirić, geograf stručnjak. Rođen u Gabašu 3. veljače 1949. Osmogodišnju školu i gimnaziju završio u Vinkovcima 1967. Diplomirao na Pedagoškoj akademiji u Osijeku 1970. povijest i zemljopis. Nastavio studij geografije u Novom Sadu na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, diplomirao 1975. Magistrirao u Beogradu geografiju 1987. Spada u novije vinkovačke geografske stručnjake, danas je profesor geografije na Tehničkoj školi u Vinkovcima, vanjski je suradnik i predavač na Visokoj Učiteljskoj školi u Osijeku i Slavonskom Brodu.

Objavio je do sada u svojstvu autora-koautora dvije monografije, 11 stručnih radova i 7 dokumentarno obrazovanih filmova u suradnji s Vinkovačkom televizijom, Gradskim poglavarstvom Vinkovaca i Tenis klubom Vinkovci. Najznačajniji mu je rad knjiga „Vinkovci – grad na dlanu“ (2004) objavljena na hrvatskom i engleskom jeziku. Za vrijeme Domovinskog rata pokrenuo je i realizirao projekt školovanja vinkovačkih srednjoškolaca u Varaždinu, Čakovcu, Ivancu i Vinici. Živi u Vinkovcima, radi u Vinkovcima, Osijeku i Slavonskom Brodu.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.