Novo:

Vladimir Andrilović

Prof.dr.sc. Vladimir Andrilović, sveučilišni profesor, psiholog. Rođen je 1937. godine u Vinkovcima. Tu završava pučku školu i gimnaziju 1956. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studira psihologiju, diplomirao 1961. Doktorirao na istom fakultetu psihologijske znanosti. Radio u Zavodu za industrijsku andragogiju u Zagrebu. Redovitije profesor na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu, vanjski je suradnik Visoke učiteljske škole u Osijeku, odnosno Učiteljskog fakulteta u Osijeku. Znanstveni interes prof. dr. sc. Vladimira Andrilovića je psihologija odgoja i obrazovanja.

Objavio je preko 100 znanstvenih i stručnih radova na temu psihologije odgoja i i obrazovanja na hrvatskom, engleskom, poljskom i španjolskom. Značajnija su mu djela: „Andragogija“ (1985), „Metode i tehnike istraživanja u psihologiji odgoja i obrazovanja“ (1991), „Osnove opće i razvojne psihologije“ (1994), „Psihologija učenja i nastave“ (1996), „Samostalno učenje“ (2001), i druga autorska i koautorska djela. Član je Akademija odgojnih znanosti Republike Hrvatske i Društva hrvatskih književnika. Živi u Zagrebu, radi u Zagrebu, Osijeku i Kraljevom Vrhu.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.