Novo:

Stanko Jukić

Prof.dr.sc. Stanko Jukić, sveučilišni profesor, liječnik patolog. Rođen u Lipovači kraj Borova, 29. kolovoza 1941. Tu završava osmogodišnju školu, gimnaziju u Vinkovcima 1960. Otišao na studij medicine u Zagreb, diplomirao 1965. Vraća se u Vinkovce na rad u Medicinski centar. Specijalizirao je patologiju 1973. , sudsku medicinu 1975. Kao pomoćnik ravnatelja MC Vinkovci utemeljuje Odjel za patologiju i citologiju koji je vodio do 1980. kada prelazi u Zagreb na Opću bolnicu „Sveti Duh“. Doktorirao je 1981. na Medicinskom fakultetu, prelazi u Klinički bolnički centar u Zavod za ginekološku i perinatalnu patologiju, a istovremeno započinje rad na Medicinskom fakultetu od asistenta (1980)  do redovitog profesora (1993).

Zaslužan je za objedinjenje četiriju kliničkih samostalnih jedinica patologije u jedinstveni Klinički zavod pod okriljem Katedre za patologiju. Nastavu na fakultetu iz patologije unaprijedio suvremenim metodama koje se primjenjuju u svijetu. Znanstveni interes ovog profesora Medicinskog fakulteta je od ginekološke patologije i onkologije do perinatologije, citologije te utjecaja okoliša na razvoj ploda u majčinom tijelu.
Dr. S. Jukić objavljuje svoje stručne i znanstvene radove u brojnim domaćim i stranim časopisima: Libri oncologici, Liječnički vjesnik, Radovi Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Radiology and Oncology, Croatian Medical Journal i drugima od 1973. do danas. Djela su mu: Patologija ženskog spolnog sustava (1992), Opća patologija 2002.

Danas je prof. dr. sc. Stanko Jukić, predstojnik Kliničkog zavoda za patologiju i pročelnik Katedre za patologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.