Novo:

Organiziraju koncert da bi mogli tiskati stručni časopis Essehist

Essehist - naziv je to stručnog časopisa studenata povijesti i drugih društveno humanističkih znanosti, koji u 150 primjeraka izdaje studentska udruga ISHA Osijek (Međunarodna organizacija studenata povijesti). Zadnji broj ugledao je svjetlo dana u rujnu 2010., a tema je bila Osijek kroz povijest. “Treći broj je gotov, planirali smo ga izdati u listopadu prošle godine, no nedostaje nam 3.000 kuna da bismo zatvorili financijsku konstrukciju.

Zato smo odlučili 1. ožujka organizirati dobrotvorni koncert u klubu Medium, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za tiskanje časopisa Essehist”, kaže Loredana Fabijanić, predsjednica ISHA-e Osijek. Zahvaljuje klubu Medium što im je besplatno ustupio prostor, a Tihana Sedlar, tajnica udruge, dodaje da će na koncertu nastupiti alternativni bendovi različitih žanrova. To su: osječki Invader i Hellhound blues band te Why? iz Donjeg Miholjca, a cijena ulaznice je 10 kuna. Inače, ISHA je jedna od najaktivnijih studentskih udruga, ima 35 članova, a djeluje na Filozofskom fakultetu. Bogato ilustrirani i tematski zanimljiv Essehist izdaju jednom godišnje. U prvom su se broju bavili totalitarnim režimima, a za treći su, na temu Revolucija, priredili gotovo 40 radova. “Gradu smo poslali dopis da nam pomogne, ali još nismo dobili odgovor. Pozivamo sponzore da nas podrže, jer ako uspijemo skupiti dovoljno novca morat ćemo smanjiti broj stranica i tiražu”, kaže Fabijanić.

essehist_priprema495

Članovi uredništva Essehista Hrvoje Pavić i Zvonimir Glavaš dodaju da bez obzira na sve pripremaju četvrti broj, organiziraju tribine (Što je sve Slavonija) i sudjeluju na međunarodnim skupovima studenata povijesti. “Najveći nam je problem financiranje. Sudjelovanje na međunarodnim skupovima plaćamo sami. Željeli bismo biti domaćini takvog skupa, jer smatramo da je to izvrsna promocija našeg sveučilišta i grada kao turističkog središta, no ni to ne možemo bez novca”, zaključuju naši mladi sugovornici.

Izvor: Glas Slavonije

HPP
About HPP (69 Articles)
Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za povijest i srodne znanosti pokrenut 2006. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.