Novo:

Olga Čiča

Prof.dr.sc. Olga Čiča, rođ. Filips, sveučilišni profesor, agronom. Rođena je 1938. u Somboru. Završila je vinkovačku Gimnaziju 1958. Diplomirala je na Poljoprivredno-šumarskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirala je 1981. na istom fakultetu.

Na početku radne karijere je referent za stočarstvo u Poljoprivrednoj stanici u Vinkovcima, a od 1973. predaje osnove mljekarstva i općeg stočarstva na Višoj poljoprivrednoj školi u Vinkovcima. Nakon povezivanja škole s osječkim Poljoprivrednim fakultetom, prelazi u Osijek na fakultet. Od 1983. je docent na fakultetu, od 1988. je izvanredni profesor, a pred kraj radne karijere 1993. izabrana je za redovitog profesora na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku.

Znanstveni joj je interes bio proizvodnja mlijeka i upotreba različitih krmiva za tov svinja. Znanstvene i stručne radove objavljivala je u raznim stručnim publikacijama: Krmiva (1981./85.), Zbornik radova,  Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku (1981.), Znanost i praksa u poljoprivredi i prehranbenoj tehnologiji (1982./90.), Stočarstvo (1990.) i drugima. U mirovinu otišla 2003. Sada živi u Osijeku, znanstveno još aktivna.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.