Novo:

Mirko Filipović (Cro Cop)

Mirko Filipović u ringu sa Wanderlei Silvom

Mirko Filipović, “CroCop”, ultimate fighta borac. Rođen je 10. rujna 1974. u Vinkovcima. Osmogodišnju školu završio u Privlaci 1989. Iste godine upisao vinkovačku Gimnaziju, za vrijeme Domovinskog rata, treći razred pohađao u Varaždinu, četvrtu godinu se vraća u matičnu  Gimnaziju, maturirao s vrlo dobrim uspjehom 1993. U gimnazijskim danima trenira razne sportove od nogometa i atletike (na stadionu vinkovačke Cibalie) do raznih borilačkih sportova u gradskim sportskim klubovima. Nakon završene gimnazije odlazi u Zagreb na Policijsku akademiju. Kao pitomac trenira razne borilačke sportove, sudjeluje na borilačkim natjecanjima u zemlji i Europi.

Kako na borilačkim natjecanjima postiže sve bolje rezultate, sve se više posvećuje  sportu, izostanci s posla rezultiraju početkom 2000. sporazumnim raskidom ugovora s Ministarstvom unutrašnih poslova RH. Tada prelazi u profesionalne borce u ultimate fightu. Njegove borbe za najviši svjetski tron u ultimate fighta borbi započinju od prvog profesionalnog meča s Japancem Kazuyukio Fujitom 2001. u Tokiju do 21. borbe 2005, s dvije godine mlađim  Rusom Fedorom Emalianenkom.

M. Filipović sa japanskim predsjednikom Vlade, Junichiro Koizumiem

M. Filipović sa japanskim predsjednikom Vlade, Junichiro Koizumiem

U Japanu je stekao veliku popularnost svojim pobjedama u ultimate fight borbama, kao i u Europi i Hrvatskoj. Pun ga je internet, i drugi mediji. Bio je promotivni nogometaš vinkovačke “Cibalie” od kraja 2004.

Kao popularna ličnost u Hrvatskoj Mirko Filipović je prihvatio i politički izazov. Ponudu SDP-a Hrvatske da na parlamtentarnim izborima 2003. sudjeluje na njihovoj izbornoj listi nije odbio. Kao treći na izbornoj listi za grad Zagreb ušao je u Hrvatski državni Sabor.

Ivica Račan, Mirko Filipović i Milan Bandić

Ivica Račan, Mirko Filipović i Milan Bandić

Danas živi u Zagrebu, bivši zastupnik u Saboru, legenda u Japanu, nastupa u borbama u Dream savezu i UFC-u.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.