Novo:

Milan Moguš

Napoleonove postrojbe odlaze u Egipat. (Jean Lannes je također sudjelovao u pohodu)

Akademik Milan Moguš, slavist, jezikoslovac. Rođen je 27. travnja 1927. u Senju. Tu je završio osnovnu školu i veći dio gimnazije 1948. godine. Po vlastitoj izjavi 2005. godine u Vinkovcima na dodjeli Nagrade Šokačke riči 3, šesti razred gimnazije pohađao je na vinkovačkoj Gimnazij, a to je bilo 1945/6. Studirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, narodni jezik i književnost, diplomirao je 1953. Nakon dipomiranja, radi u Akademiji, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na sveučilištu u Varšavi, Pedagoškom fakultetu u Osijeku, Filozofskom fakultetu u Rijeci, sudjeluje na brojnim filološkim kongresima u Europi i svijetu značajnim izlaganjima.

Godine 1977. je izabran za izvanrednog člana JAZU-a, 1986. za redovitog člana kada počinje vršiti važnije funkcije u Akademiji. Akademik M. Moguš je sada predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a tu funkciju obavlja od 2004. godine. Živi i radi u Zagrebu.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.