Novo:

Ivan Treber

Ivan Treber, dipl. ing., političar, srednjoškolski profesor. Rođen je 27. lipnja 1949. u Virovitici. Osmogodišnju školu završio u Đakovu, a gimnaziju u Vinkovcima 1968. Nakon završetka gimnazije studira na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme Hrvatskog proljeća 1970/71. izabran je za predsjednika „Zavičajnog kluba studenata“ općine Vinkovci. Tako je bio na čelu velike grupe bivših vinkovačkih gimnazijalaca koji su se uključili u hrvatski „masovni pokret“ kojim se htjelo popraviti položaj SR Hrvatske u tadašnjoj Titovoj Jugoslaviji. Nakon završenog fakulteta, radi na Tehničkoj školi u Vinkovcima, Graditelju, Elektroslavoniji.

Nakon prvih slobodnih i višestranačkih izbora 1990. izabran je za predsjednika Izvršnog vijeća oćine Vinkovci, početkom Domovinskog rata na čelu je Kriznog stožera općine Vinkovci, organizira rad civilnih službi u ratnim uvijetima, brine za opskrbu hrvatskih vojnih i policijskih postrojbi, pomaže logistikom obranu Vukovara. Od 1993. nakon novog teritorijalnog ustroja Republike Hrvatske, član je Gradskog poglavarstva Vinkovaca, rukovoditelj je montaže i rada diselelektrane koja opskrbljuje Vinkovce električnom energijom, zapovjednik je Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije koji je odradio najveći posao u vrijeme „Bljeska“ i „Oluje“ 1995. godine.
Umro iznenada u Vinkovcima 16. prosinca 2002.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.