Novo:

Herman Vukušić

Herman Vukušić, stolnoteniski trener, izbornik hrvatske muške stolnoteniske selekcije, dipl. ekonomist. Rođen je 1. siječnja 1940. u Splitu. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Vinkovcima 1958. Još u gimnazijskim danima bavi se sportom, igra stolni tenis, tenis, bavi se atletikom i nogometom. Ipak je od svih sportova, najviše zavolio stolni tenis. Kao igrač i trener , otkrio je vinkovačke stolnoteniske talente još u osmogodišnjoj školi, Damira Jurčića i Branku Batinić, prvi im je klupski trener od 1966 do 1970. u STK „Lokomotiva“ Vinkovci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Od 1970. je stolnoteniski trener u GSTK „Herald“ Zagreb, kasnije STK „Vjesnik“. Tu je trenirao najbolje hrvatske stolnotenisače kao što su: D. Šurbeka, A. Stipančića, Z. Čordašića, B. Božičevića i D. Jurčića, sve do 1984., kojima je bio republički izbornik u među republičkim stolnoteniskim susretima na nivou bivše države Jugoslavije.

S ovim klasnim hrvatskim stolnotenisačima, H. Vukušić je osvojio tri puta prvo mjesto, i jednom drugo mjesto na KPEZ-u, (danas Kup europskih šampiona u stolnom tenisu), nekoliko puta je bio prvak bivše Jugoslavije, tri puta pobjednik kupa Jugoslavije. Njegovih 126 trenerskih pobjeda na raznim stolnoteniskim prvenstvima i kupovima bivše Druge Jugoslavije i Europe je još i danas svjetski rekord u stolnoteniskim natjecanjima.

H. Vukušić je danas aktivan član Hrvatskog stolnoteniskog saveza i športski direktor STK „Industrogradnja“ Zagreb. Živi i radi u Zagrebu.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.