Novo:

Đuro Vanđura

Louis Martin otpušten iz vojske nakon ranjavanja kod kratera Louis Martin otpušten iz vojske nakon ranjavanja kod kratera

Đuro Vanđura,  prof., povjesničar umjetnosti, likovni  kritičar. Rođen je 1958. u Vinkovcima, maturirao 1976. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1980. Bio je ravnatelj Strossmayerove galerije starih  majstora (1991-2005), pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti. Sada je viši kustos u istoj galeriji, objavio je preko 500  bibliografskih jedinica u raznim stručnim i znanstvenim časopisima. Danas živi i radi u Zagrebu. Autor je erotske monografije “Eros & Pornos”.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.