Novo:

Antun Asaj

Prof.dr.sc. Antun Asaj, veterinarski stručnjak,  sveučilišni profesor. Rođen u Apatinu 4. travnja 1929. Tu završio pučku školu, a gimnaziju u Vinkovcima 1947. godine. Studira veterinu u Zagrebu, završava 1953. Vraća se u Vinkovce, kao pripravnik radi u Veterinarskom zavodu. Godine 1954. odlazi za asistenta na Veterinarski fakultet u Zagreb, gdje je doktorirao 1959. tezom: Pedološko-hidrološki odnosi, zagađivanje podzemne vode i zdravstveni uvjeti gospodarstva kao etiološki faktor nekih probavnih smetnji u svinja, mentor – prof.dr.sc. Adolf Režek.

Godine 1962. je docent, a od 1974. redoviti profesor Veterinarskog fakulteta u Zavodu za zoohigijenu. Bavi se zoohigijenom posebno istražujući utjecaje klimatskih, mikroklimatskih, higijenskih i ekoloških uvjeta na zdravlje i proizvodne učinke životinja.Znanstvene i stručne priloge objavljuje u brojnim granskim publikacija od dolaska na fakultet do danas: Stočarski list, Stočarstvo, Veterinarski glasnik, Veterinaria, Praxis veterinaria i drugima. Djela su mu: Higijenska analiza poljoprivrednog gospodarstva (1957), Praktikum iz zoologije (1962), Zoohigijena u praksi (1974).Otišao u mirovinu 1995. Živi u Selcima na moru.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.