Najave

Poziv na znanstveni skup “Osmansko Carstvo i Križevci: sukobi, utjecaji i posljedice”

1.9Kviews

Povijesno društvo Križevci i Zavod za znanstveno-istraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima organizira znanstveni skup na temu: Osmansko Carstvo i Križevci: sukobi, utjecaji i posljedice. Na skup mogu biti prijavljene teme koje će obuhvatiti i šire područje Križevaca kao npr. Varaždinski generalat. Skup će se održati u Križevcima 2. lipnja 2018. godine. Radovi sa znanstvenog skupa bit će objavljeni u XX. broju Crisa, časopisa Povijesnog društva Križevci.

Prijava:

Zainteresirane sudionike molimo da u svrhu prijave na skup Osmansko Carstvo i Križevci: sukobi, utjecaji i posljedice. popune Obrazac za prijavu. Sažetak se može poslati i kao zaseban Word dokument uz Obrazac za prijavu. Poželjan način prijave  je putem adrese e-pošte: tomislav.bogdanovic@kc.ht.hr , peklic@hazu.hr ili poštom na adresu: Povijesno društvo Križevci, Nemčićev trg 7/1 48260 Križevci.

Rok za slanje prijave i sažetka je 30. travanj 2018. godine. Pristigle prijave bit će razmotrene, a sudionici obaviješteni o prihvaćanju izlaganja najkasnije do 10. svibnja 2018. godine.

Predviđeno vrijeme izlaganja je 20 minuta (s raspravama na kraju svake sesije, koja će se sastojati od tri do četiri referata), osim za plenarna predavanja za koja je predviđeno vrijeme izlaganja od 30 minuta. Sudionici će moći koristiti računalo i projektor. Program skupa poslat ćemo sredinom svibnja.

Tomislav Bogdanović
Diplomirao je povijest i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je povijest na Sveučilištu u Zadru. Voditelj je županijskog stručnog vijeća Koprivničko-križevačke županije.