Najave

Poziv na prijavu radova: Grkokatolički biskupi i utjecaj grkokatoličke biskupije na razvoj Križevaca

1.83Kviews

Povijesno društvo Križevci, Hrvatski institut za povijest i Križevačka grkokatolička biskupija organizira znanstveni skup na temu: Grkokatolički biskupi i utjecaj grkokatoličke biskupije na razvoj Križevaca. Skup će se održati u Križevcima 22. i 23. svibnja 2015. godine. Radovi sa znanstvenog skupa bit će objavljeni u XVII. broju Crisa, časopisa Povijesnog društva Križevci.

Prijava:

Zainteresirane sudionike molimo da u svrhu prijave na skup Grkokatolički biskupi i utjecaj grkokatoličke biskupije na razvoj Križevaca popune Obrazac za prijavu. Sažetak se može poslati i kao zaseban Word dokument uz Obrazac za prijavu. Poželjan način prijave  je putem adrese e-pošte: stjepanlucki@gmail.com , tomislav.bogdanovic@kc.ht.hr  ili poštom na adresu: Povijesno društvo Križevci, Nemčićev trg 7/1 48260 Križevci.

Krajnji rok za slanje prijave je 1. travnja 2015.  godine. Pristigle prijave bit će razmotrene, a sudionici obaviješteni o prihvaćanju izlaganja najkasnije do 25. travnja 2015. godine.

Predviđeno vrijeme izlaganja je 20 minuta (s raspravama na kraju svake sesije, koja će se sastojati od tri do četiri referata), osim za plenarna predavanja za koja je predviđeno vrijeme izlaganja od 30 minuta. Sudionici će moći koristiti računalo i projektor. Program skupa poslat ćemo početkom svibnja.

Tomislav Bogdanović
Diplomirao je povijest i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je povijest na Sveučilištu u Zadru. Voditelj je županijskog stručnog vijeća Koprivničko-križevačke županije.