Scriptor

Iz uredničkog kuta nakon 10 godina rada portala

2.16Kviews

Možemo li nakon 10 godina rada biti malo samodopadni i hvalisavi?!? Hrvatski povijesni portal je ušao u 11. godinu djelovanja i meni se kao uredniku čini da mogu biti jako zadovoljan. Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis koji radi na volonterski pogon ljubitelja muze Klio. Okupilo se tu 128 suradnika koji su u raznim tematskim kategorijama objavili preko 1600 priloga. Od tog broja trenutno je dostupno njih nešto manje od 1400 jer smo stare najave i novosti odlučili obrisati. 

Hrvatski povijesni portal je mjesto na kojem možete čitati o raznim temama, a članci su pisani uz pomoć raznih izvora i literature. Cijenimo i potičemo multiperspektivni pristup i kritičko povijesno mišljenje. Svaki članak je potpisan i iza njega stoji autor sa svojim autoritetom. Vjerujemo da smo za nastavnike povijesti i mlade povjesničare odlično mjesto gdje mogu vježbati pisanje stručnih članka i odskočno mjesto za stručne i znanstvene publikacije.

Također vjerujemo da smo kvalitetan izvor informacija za sve čitatelje koji vole istraživati povijest bez obzira jesu li učenici, studenti, učitelji ili ostali ljubitelji povijesti.

Pogledali smo što nam Google otkriva o pregledavanju stranica Hrvatskog povijesnog portala u posljednjih 5 godina. U petogodišnjem razdoblju posjetilo nas je 735.110 korisnika koji su ukupno prolistali 3.135.189 stranica. Drago nam je što se među tim brojkama broj posjetitelja koji se vraćaju ili češće listaju portal polako, ali sigurno podiže prema 1/3 ukupnog broja. Uz to tu je i skoro 13.000 naših pratitelja na Facebook stranici portala, 3.186 e-mail pretplatnika koji primaju tjedni newsletter i 399 članova na povijesnom forumu.

Veliko hvala svima koji nas čitaju, prate i surađuju!

Ugodno čitanje želi vam Miljenko Hajdarović, urednik portala.

1 Comment

Leave a Response

Miljenko Hajdarović
Diplomirao povijest i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2005. godine radi kao nastavnik Povijesti, Sociologije, Politike i Građanskog odgoja u osnovnim i srednjim školama. Od siječnja 2006. do travnja 2020. g. uređivao je Hrvatski povijesni portal.