Najave

Poziv: znanstveni skup “Znameniti Križevčani 19. stoljeća”

1.98Kviews

Povijesno društvo Križevci i Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima organizira znanstveni skup na temu: Znameniti Križevčani 19. stoljeća. Skup će se održati u Križevcima 18. listopada 2019. godine. Radovi sa znanstvenog skupa bit će objavljeni u XXII. broju Crisa, časopisa Povijesnog društva Križevci.

Zainteresirane sudionike molimo da za prijavu na skup Znameniti Križevčani 19. stoljeća popune Obrazac za prijavu (u nastavku poziva). Sažetak se može poslati i kao zaseban Word dokument uz Obrazac za prijavu. Poželjan način prijave je putem adrese e-pošte: tomislav.bogdanovic@gmail.com, peklic@hazu.hr ili poštom na adresu: Povijesno društvo Križevci, Nemčićev trg 7/1 48260 Križevci.

Rok za slanje prijave i sažetka je 31. kolovoza 2019. godine. Pristigle prijave bit će razmotrene, a sudionici obaviješteni o prihvaćanju izlaganja najkasnije do 15. rujna 2019. godine.

Predviđeno vrijeme izlaganja je 20 minuta (s raspravama na kraju svake sesije, koja će se sastojati od tri do četiri referata), osim za plenarna predavanja za koja je predviđeno vrijeme izlaganja od 30 minuta. Sudionici će moći koristiti računalo i projektor. Program skupa poslat ćemo do 1. listopada.

Tomislav Bogdanović
Diplomirao je povijest i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je povijest na Sveučilištu u Zadru. Voditelj je županijskog stručnog vijeća Koprivničko-križevačke županije.