Scriptor

Per aspera ad astra!

4.07Kviews

Težak je put do zvijezda” kaže stara latinska izreka. U tmini zimske noći konačno je zaživjela i ova stranica. Ideja je stara nekih godinu dana, a i sama domena je kupljena još 27. studenog 2004. godine. Problem koji me dugo vremena sprečavao u realizaciji ovako velikog projekta je nedovoljno informatičko znanje. Ali evo – krenulo je! Za objavljivanje sadržaja koristim se aplikacijom Joomla, koja je zamišljena kao bespatni alat za upravljanje i distribuciju online sadržaja.

Što je cilj ove stranice?

Cilj je da se svima zainteresiranim korisnicima interneta omogući čitanje i istraživanje hrvatske povijesti. Dodatan je razlog i olakšavanje posla nastavnicima povijesti i povećanje zainteresiranosti učenika za predmet povijesti u školama. Pred nama je uvođenje HNOS-a u sve učinionice diljem Hrvatske, a za provođenje te ambiciozne reforme nam je potrebno puno dodatnih materijala.

Iskreno se nadam da će članci objavljeni na ovim stranicama poslužiti kao dodatak literaturi koja već postoji u tiskanom obliku!

Srdačan pozdrav,

Miljenko Hajdarović, prof.

Leave a Response

Miljenko Hajdarović
Diplomirao povijest i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2005. godine radi kao nastavnik Povijesti, Sociologije, Politike i Građanskog odgoja u osnovnim i srednjim školama. Od siječnja 2006. do travnja 2020. g. uređivao je Hrvatski povijesni portal.