Novosti

Hrvatski povijesni portal NIJE postavio oglas na MojPosao.net

4.93Kviews

Poštovani čitatelji Hrvatskog povijesnog portala, radi sve više upita koji se pojavljuju moram pojasniti da ovaj portal NIJE nije objavio oglas u kojem se traže suradnici za pisanje povijesnih članaka na engleskom jeziku.

Pojašnjenje

Na portalu mojposao.net 10. srpnja 2014.  je objavljen oglas pod nazivom “Povjesničar (m/ž) – Zagreb” u kojem se traže suradnici za “Pisanje povijesnih tekstova na engleskom jeziku za povijesni portal namijenjen čitateljstvu u cijelom svijetu.” Kao poslodavac je navedeno samo ime “Povijesni portal” s adresom Ive Serdara 14, Zagreb i neregistriranim brojem mobitela 091/5819819. Natječaj je završen 17. srpnja, a danas 22. srpnja su počeli stizati povratni odgovori s adrese povijesni.portal@gmail.com. Mail kopiram u cijelosti:

Poštovani,
obavještavamo Vas da ste prošli prvi krug natječaja za posao.

Molimo Vas da napišete tri kratka teksta na engleskom jeziku. Za svaki od tekstova možete izabrati bilo koju temu iz povijesti koju smatrate osobito zanimljivom. Dužina svakog teksta neka bude do jedne kartice (1500 znakova s razmacima). Svaki tekst mora imati naslov i kratki sažetak.

Molimo Vas da tekstove pošaljete na našu mail adresu povijesni.portal@gmail.com zaključno s 28. 7. 2014. godine.
Tekstovi će biti upotrijebljeni isključivo u svrhu natječaja.

Srdačan pozdrav!

Napomena:  Ovaj je tekst prenešen na našoj Facebook stranici, Twitteru i Google+. Tekst je proslijeđen portalu MojPosao.net.

Dopuna (22.7.2014. – 20.29)

Primio sam odgovor od autora oglasa koji glasi:

Poštovani gospodine Hajdaroviću,

Riječ je o povijesnom portalu u nastajanju. Nabavili smo domenu http://history.info/.
Portal je namijenjen širokom čitateljstvu diljem svijeta (nije znanstvene, nego popularne i obrazovne namjene).

Zaposlit ćemo nekoliko povjesničara (radni odnos).

Srdačan pozdrav!

Tin Pongrac i Goran Miljan

Pregledom podataka na internetu vidljivo je da je domena prvi put kupljena 2002. godine. Domenu je registrirao Dalibor Novak, svojevremeno direktor portala Dnevno.hr. U sklopu tog portala objavljuje i Tin Pongrac u rubrici eKalendar. eKalendar ima i ažuriranu Facebook stranicu na ovom linku. Goran Miljan je trenutno na doktorskom studiju Central European University u Budimpešti. Pongrac i Miljan su diplomirali povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Leave a Response

HPP
Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za sve ljubitelje povijest.