Osvrti

Državno natjecanje u znanju povijesti 2007.

2.51Kviews

U Bizovcu je od 10.-12.V.2007. održano VIII. Državno natjecanje u znanju povijesti. Međimursku županiju  u kategoriji osnovnih škola predstavljale su učenice OŠ Sveti Martin na Muri Gabrijela Bogdan i Kristina Vožar (mentor P .Novinščak prof.), s istraživačkim radom Vu srcu Gradiščaka. Plasirale su se na 16. mjesto.

U kategoriji srednjih škola Anja Mihalković i Sanela Horvatić  (mentor V.Mutvar prof.) s temom Sudbina međimurskih Židova zauzele su 12.mjesto. U kategoriji pisana provjera znanja čakovečki gimnazijalci postigli su slijedeće rezultate:

I.razred
Anamarija Varga-3. mjesto,mentor V.Mutvar,prof.
II.razred
Dina Mesarek-2.mjesto,mentor I.Virgej,prof.
III.razred
Ina Posavec-12.mjesto,mentor K.Vinković,prof.
IV.razred
Goran Sabol-3.mjesto,mentor V.Mutvar,prof.

Osvrt na natjecanje

U kategoriji istraživačkih radova bilo je dosta nejasnoća u elementima ocjenjivanja, koje su  omogućile subjektivan pristup. Potrebno je temeljito razrediti kriterije i na taj način izbjeći žućne rasprave koje su nastale nakon obrazloženja dobivenih bodova. Učenici i mentori bili su razočarani ocjenama, naravno osim onih visoko plasiranih. U svakom slučaju stekla su se dragocjena iskustva. Smještaj i detalji oko organizacije putovanja do Bizovca ostavljaju mnogo prostora za poboljšanje.

Verica Mutvar
Profesorica povijesti i sociologije. Zaposlena kao nastavnica u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. Dugogodišnja voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća nastavnika povijesti Međimurske i Varaždinske županije.