Scriptor

HPP u Hrvatskom vojniku

2.29Kviews

Časopis “Hrvatski vojnik” je u broju 215 (studeni, 2008.) kratko predstavio Hrvatski povijesni portal:

Svi mi koji se u svojem radu često moramo koristiti povijesnim podacima ili jednostavno volimo učiteljicu života ponekad smo i umorni od traženja literature koja se bavi onim što nas zanima. Isti slučaj je i s internetom, koji je najpraktičniji za stjecanje željenih znanja. Većina zanimljivih portala je na stranim jezicima, i bez obzira koliko ih dobro poznavali ipak je ljepše i brže čitati hrvatski.

Zato je dobro imati povijest.net, ili hrvatski povijesni portal, koji je zapravo specijalizirani elektronički časopis za povijest i srodne znanosti. Prije gotovo tri godine pokrenuo ga je profesor Miljenko Hajdarović. Na ovim stranicama povjesničari i ostali stručnjaci iz cijele Hrvatske objavljuju različite članke i povijesne preglede, koji obuhvaćaju razdoblje od kamenog doba pa sve do današnjih dana. Za željne rasprave postoje i forumi. Novi članci redovito stižu: evo, upravo ovoga tjedna objavljen je zanimljivi pregled Korejskoga rata…

Povijest.net je prije svega produkt inicijative jednog entuzijasta koji sam obavlja većinu poslova vezanih za stranicu, zato i ima određenih nedostataka. Ipak, ona je vrlo perspektivna i mogla bi, uz malo više promocije i kozmetike, postati zaista reprezentativna…Elektronički časopis u punom smislu riječi!”

Autor članka je Domagoj VLAHOVIĆ

PDF izdanje cijelog br. 215

Leave a Response

HPP
Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za sve ljubitelje povijest.