Novo:

Vlado Feuerbach

Prof.dr.sc. Vlado Feuerbach, sveučilišni profesor, strojarski inženjer. Rodio se u Slavonskom Brodu, 28. travnja 1923. Tu je završio pučku školu, a gimnaziju u Vinkovcima 1941. Za vrijeme rata radio u tvornici vagona  u S. Brodu. Poslije studirao na Strojarskom odsjeku Tehničkog fakulteta u Zagrebu, završio ga 1953.

Tada se zaposlio na Toplinskom odjelu Instituta za elektroprivredu u Zagrebu i kao honorarni asistent na Tehničkom fakultetu gdje radi do 1960. U međuvremenu odlazio na specijalizaciju u Njemačku, (1957.) u “Siemens” u Karlsruhue za mjerne i regulacijske uređaje, na Tehničko sveučilište u Dresdenu (1964.) gdje je boravio do izbora za izvanrednog profesora (1974.) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Doktorirao je na istom fakultetu 1980. godine.  Godine 1986. do umirovljenja 1993. vraća se u S. Brod. Nosilac je nastave na Strojarskom fakultetu u svom rodnom gradu. Predavao je na postdiplomskom studiju u Zagrebu i Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Napisao je stotinjak stručnih i znanstvenih studija na području toplinskih mjerenja i toplinskih strojeva. Djela su mu: Energija (1958.), Elektrotehnika (1979.), Strojarstvo (1984.), i druga.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.