Novo:

Upute: kako se registrirati na povijesni forum?

Upute

Hrvatski povijesni forum je sastavni dio Hrvatskog povijesnog portala koji djeluje na zasebnoj adresi www.hrvatska-povijest.com. Forum i portal su dvije odvojene baze podataka i zato se na svaku adresu potrebno zasebno registrirati. Ime na portalu i ime na forumu ne moraju biti isti. Forum nudi demokratski oblik rasprave i mozete odabrati bilo koji nadimak odnosno alter ego. Za one koji se malo teže snalaze sa ovim internetskim "čudima" u nastavku slijedi pojašnjenje kako se korak po korak upisati (registrirati) na forum.

Koraci

1. Kliknuti na link www.hrvatska-povijest.com

Prvi korak: kliknuti na Register

Prvi korak: kliknuti na Register

2. Na portalu odabrati link “register” (http://hrvatska-povijest.com/smf/register/)

Prihvatite pravila lijepog ponašanja i potvrdite

Prihvatite pravila lijepog ponašanja i potvrdite

3. Pred vama su se pojavila pravila ponašanja i pri dnu morate kliknuti na gumbić “I accept the terms of the agreement and I am at least 12 years old.” tj. da prihvaćate uvjete korištenja.

Upisati osnovne podatke

Upisati osnovne podatke

4. Nakon toga se otvara Registracijski obrazac u kojem morate unijeti Username (korisničko ime), E-mail, željenu lozinku upisati 2 puta i napisati razlog zašto se učlanjujete. Additional information NE morate ispuniti, ali možete. Zatim morate ispuniti verifikaciju: prepisati slova sa sličice, odgovoriti na 2 pitanja i na posljednjem dijelu posložiti sličice da budu uspravne. Verifikacija je malo kompliciranija jer smo u prošlosti imali gomilu lažnih spamerskih prijava. Za kraj kliknite na Register.

Ispravno odradite verifikaciju

Ispravno odradite verifikaciju

5. Čekate e-mail sa potvrdom registracije. Ukoliko ste gornje radnje odradili kako treba potvrda će stići isti dan.

HPP
About HPP (150 Articles)
Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za povijest i srodne znanosti pokrenut 2006. godine.
Contact: Website