Novo:

Treći sat povijesti iz Vukovara

IKT u nastavi povijesti

Povodom obilježavanja 21. obljetnice, 18. studenoga, Dana  sjećanja na Žrtvu Vukovara 1991. godine učenici i nastavnici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara  i ove godine su u petak, 16.11.2012. godine proveli multimedijalni projekt „Sat povijesti iz Vukovara“ s temom „Riječ o Domovinskom ratu – Domovinski rat  u književnoj riječi“.

Ovim projektom koristeći  CARNetovu videokonferencijsku mrežu i 15 videokonferencijskih dvorana,  jednim satom povijesti obuhvatile su se skupine učenika  8. razreda iz 13 hrvatskih gradova (ukupno 22 škole sa oko 400 učenika), od Dubrovnika do  Vukovara, s ciljem sjećanja na slavne dane  obrane Vukovara i Domovinskog rata.

3_sat_povijesti_iz_vukovara

Učenici su pisali o Domovinskom ratu, iznijeli su svoje mišljenje i predstavili nam  tekstove na temu Domovinskog rata koji su napisali književnici ili sudionici Domovinskog rata iz njihova kraja. Radove i osvrte učenici su predstavili u kratkom izlaganju putem videokonferencije. U Vukovaru je osim Osnovne škole Dragutina Tadijanovića bila već tradicionalno još jedna vukovarska škola, a ove godine je to prigodno bila Osnovna škola Siniše Glavaševića.

S ponosom možemo istaknuti da je ovaj projekt po prvi put uvršten u službeni program obilježavanja Dana sjećanja na Žrtvu Vukovara.

Voditelji ovog jedinstvenog projekta su ravnateljica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, Lidija Miletić i profesor povijesti, Darko Tufekčić.

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.