Novo:

Redovna godišnja Skupština postrojbe Trenkovi panduri

15.siječnja u Hotelu Grgin Dol održana je Redovna godišnja Skupština, Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“. Prisutne je pozdravio tajnik Udruge Emil Petošić te predložio dnevni red Skupštine koji je jednoglasno i prihvaćen. Dnevni red:

  1. Izvješće o radu u 2010. g.
  2. Financijsko izvješće za 2010.g.
  3. Plan rada za 2011. g.
  4. Razno

Izvješće o radu je iznio predsjednik Udruge Potnar Vladimir, koji je u naglasio kako su se aktivnosti Udruge u 2010, g a u odnosu na 2009. g. povećale, iako je bilo planirano smanjenje gostovanja i izlazaka. 14 članova koliko Udruga broji trenutno ne može pokriti sve izlaske na koje ih se zove. Tako je donesena odluka članova da se aktivnosti u 2011. godini moraju smanjiti. Kako je 9 članova postrojbe zaposleno ili imaju privatne obrte a 5 osoba na kojima leži najveći dio aktivnosti nisu u mogućnosti pokriti tražene aktivnosti Udruge. Svakako da i zaposleni članovi ulažu jako puno truda i uvijek kada mogu izlaze na gostovanja a to je više puta i zamjena na poslu ili uzimanje slobodnog dana.

Udruga je u 2010. godini imala 67 izlazaka i gostovanja. Prošle godine izvan zemlje je bila u Francuskoj 9 dana i 4 dana u Češkoj. Posebno je zanimljivo gostovanje u Češkoj gdje su panduri nakon 261 godinu obišli grob Franje baruna Trenka, te tamnicu Špilberk u Brnu, gdje je Franjo i umro tajanstvenom smrču koja do danas nije objašnjena.

Predsjednik je u svom izlaganju iznio kako je 2010. g., godina uspona i rada te kako je Udruga još uvijek u usponu. U daljnjem izlaganju su nabrojane samo neke od aktivnosti koje je Udruga imala tijekom 2010. Spomenut je i Centar mladih glazbenika u kome je tijekom prošle godine održano preko 1300 sati proba. U centru svira oko 14 glazbenih sastava. Kako je utvrđeno da se pojedinci nekorektno ponašaju prema inventaru, prisiljeni su pooštriti uvijete korištenja prostora.

Blagajnik Franjo Pilon je iznio financije u prošloj godini te istaknuo da su planirana sredstva za ovu godinu smanjena a tako se i rashod Udruge planira smanjiti.

Plan rada za 2011. g. predstavio je tajnik Udruge Emil Petošić, koji je naglasio da se u 2011. g. bez obzira na smanjene financije planiraju određene aktivnosti te smatra da je plan rada za ovu godinu realan te da ga je moguće uz planirana sredstva i ostvariti.

Na kraju je sve prisutne pozdravio gradonačelnik Grada Požege gos. Zdravko Ronko koji je naglasio da Grad Požega stoji iza Udruge dok god Udruga radi aktivnosti sukladno Statutu Udruge. Rad Udruge je ocijenio pozitivnim te nam poželio uspjeha u daljnjem radu i aktivnostima. Gradonačelnik je pregledao i spomenicu koju postrojba radi.

Prisutnima se obratio i predsjednik Gradske glazbe „Trenkovi pandura“ gos. Mirko Ćaćić, koji se na početku svoga izlaganja osvrnuo na povijest Trenkovih pandura. Mirko je obrazložio razlog razdvajanja postrojbe od glazbe te kako to danas dobro funkcionira jer postrojba bez obzira na razdvajanje odlično surađuje sa glazbom. Pohvalio je rad postrojbe i ocijenio kako Udruga ide dobrim smjerom.

Za cijelo vrijeme Skupštine na video platnu se prikazivali video isječci sa raznih aktivnosti Udruge te slajdovi fotografija sa raznih gostovanja u 2010. godini.

Sve ovo je zasladio na kraju T.S.Bagrem.

Vladimir Potnar
About Vladimir Potnar (5 Articles)
Časnik Oružanih snaga Republike Hrvatske od 1991. do 2007. godine. Trenutno je HRVI u mirovini. Oženjen i živi u Požegi. Predsjednik Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“ Požega.

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.