Novo:

Svijet elektroničkog učenja: Hrvatski povijesni portal u 2009. godini

Obavještavamo cijenjene korisnike da je Hrvatski povijesni portal tijekom siječnja 2009. godine veliko gradilište. Molimo za strpljenje, a u međuvremenu sve naše do sada objavljenje materijale možete čitati na www.hrvatska-povijest.info, stoji u priopćenju profesora povijesti i urednika Miljenka Hajdarovića.

Naime, Hrvatski povijesni portal predstavlja zasigurno veliko iznenađenje te osvježenje na inače pomalo sumornom i jednoličnom hrvatskom webu. Takva konstatacija i opservacija odnosi se ponajviše na manjak kvalitetnih, zanimljivih i mladeži privlačnih sadržaja iz povijesti, a znamo kako je povijest učiteljica života te kako je nesretno društvo i država koja ne uči iz svoje prošlosti i svog naslijeđa. U današnjem vremenu kratkog pamćenja, ljudske gluposti, brze hrane, crne kronike, primitivizma i tako reći – ”mp3 formata komuniciranja među mladima”… – ljubitelji povijesti i kulture postaju u javnosti gotovo rijetke zvjerke i čudne jedinke nerijetko se povlačeći u neke virtualne i jedva zamjetne svjetove. Stoga je svakako lijepo i ugodno oku za vidjeti jednu ovakvu – širokoj javnosti dostupnu stranicu na kojoj je svakim danom sve više priloga iz domaće i svjetske povijesti. Internet je demokratičan, brz medij koji se svakodnevno širi i grana u ranim društveno-tehnološkim segmentima…stoga je svakako privlačan mlađoj populaciji željnoj usvajanja informacija po što jednostavnijoj, učinkovitijoj ali i jeftinoj liniji. No unatoč svjesnosti te pojavnosti treba ipak naglasiti kako kvaliteta radova u jednom mediju koji želi poučavati i usmjeravati ne smije ”robovati” tim navedenim elementima. Također, sadržajna vrsnost je trajna i čvrsta vrijednost koja se prepoznaje bilo gdje i bilo kada. Stoga će vjerujemo suradnici ovoga ali i drugih budućih specijaliziranih stručnih stranica i dalje nastojati biti ljudi sa stavom, kriterijem i težnjom prema čvrstim osobnim te društvenim načelima u istraživanju.

Navedenu stranicu svakako preporučujem ujedno pozivajući institucije države vezane za obrazovanje i kulturu da podrže ovaj još mladi i hvale vrijedan projekt!

About Matej Škarica (1 Articles)
Na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 2005. godine završava studij novinarstva. Godine 2006. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru upisuje poslijediplomski studij pod nazivom Jezici i kulture u kontaktu, smjer novinarstvo. Sudjelovao je u uređivanju nekoliko tiskovina, a usporedo piše tekstove i za mrežna elektronska glasila. Objavljuje uglavnom na internetu. Član je i suradnik udruge Ramska zajednica Zagreb. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Autor je knjige "Propaganda kroz europsku povijest".

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.