Novo:

Predstavljen prvi broj godišnjaka Histria

U Svečanoj dvorani Tone Peruška Odjela za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, predstavljen je 13. rujna prvi broj Histrije, godišnjaka Istarskog povijesnog društva – Societa’ Storica Istriana. Novopokrenuta publikacija objavljuje znanstvene i stručne priloge kao i recenzije i prikaze iz područja povijesne znanosti u njezinu širem smislu (obuhvaćajući gospodarsku, pravnu i kulturnu povijest Istre). Prvi broj časopisa sadrži sedam članaka, šest izvornih znanstvenih i jedan stručni, te brojne manje priloge koji pružaju iscrpan uvid u prošlogodišnju izdavačku i programsku djelatnost. Objavljeni znanstveni radovi obrađuju raznoliku tematiku, u rasponu od srednjovjekovne do dvadesetostoljetne. Sažeci članaka dosljedno su, u skladu sa suvremenim standardima, prevedeni na talijanski i engleski jezik.

Godišnjak su pred brojnom zainteresiranom publikom predstavili dr. sc. Robert Matijašić, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, dr. sc. Dean Krmac, tajnik Humanističkog društva Histria (Kopar) te glavni urednik izdanja dr. sc. Maurizio Levak. Izdavač je Istarsko povijesno društvo – Societa’ Storica Istriana, a suizdavač Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Objavljivanjem prvog broja Histrije, Istarsko povijesno društvo uspješno je realiziralo najvažniji projekt u 2011. godini.

About Mihovil Dabo (2 Articles)
Na Filozofskom fakultetu u Puli diplomirao je povijest i kroatistiku 2005. godine, a poslijediplomski studij povijesti na Hrvatskim studijima dovršio je obranom doktorske disertacije 2013. godine.

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.