Novo:

POZIV: Znanstveni skup “Krvavi sabor križevački i hrvatske zemlje u 14. i 15. stoljeću”

Povijesno društvo Križevci i Zavod za znanstveno-istraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima organizira znanstveni skup na temu: Krvavi sabor križevački i hrvatske zemlje u 14. i 15. stoljeću.  Skup će se održati u Križevcima 2. i 3. lipnja 2017. godine. Radovi sa znanstvenog skupa bit će objavljeni u XIX. broju Crisa, časopisa Povijesnog društva Križevci.

Krvavi sabor krizevacki

Prijava:

Zainteresirane sudionike molimo da u svrhu prijave na skup Krvavi sabor križevački i hrvatske zemlje u 14. i 15. popune Obrazac za prijavu (u nastavku poziva). Sažetak se može poslati i kao zaseban Word dokument uz Obrazac za prijavu. Poželjan način prijave  je putem adrese e-pošte: tomislav.bogdanovic@kc.ht.hr , stjepanlucki@gmail.com ili poštom na adresu: Povijesno društvo Križevci, Nemčićev trg 7/1 48260 Križevci.

Rok za slanje prijave i sažetka je 30. travanj 2017. godine. Pristigle prijave bit će razmotrene, a sudionici obaviješteni o prihvaćanju izlaganja najkasnije do 10. svibnja 2017. godine.

Predviđeno vrijeme izlaganja je 20 minuta (s raspravama na kraju svake sesije, koja će se sastojati od tri do četiri referata), osim za plenarna predavanja za koja je predviđeno vrijeme izlaganja od 30 minuta. Sudionici će moći koristiti računalo i projektor. Program skupa poslat ćemo sredinom svibnja.

Prijava na skup Krvavi sabor krizevacki

Tomislav Bogdanović
About Tomislav Bogdanović (2 Articles)
Diplomirao povijest i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.