Novo:

Planirane aktivnosti Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava

Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava osnovana je u Čakovcu krajem 2011. godine. Osnovna ideja osnivača je bila diseminacija znanja i iskustva o edukaciji o Holokaustu na regionalnoj razini. U skladu s tom  idejom glavna aktivnost udruge je priprema godišnjih regionalnih seminara o ljudskim pravima.

Od 22. do 24. svibnja 2014. godine u Čakovcu će se održati III. regionalni seminar o ljudskim pravima na temu “Gdje je bio čovjek?”. Tematski seminar će prigodno obilježiti 70. godišnjicu transporta međimurskih Židova u Auschwitz. Pokroviteljstvo seminara je prihvatila Međimurska županija, a organizira se uz pomoć Županijskog stručnog vijeća učitelja povijesti Međimurske županije. Detaljan program seminara će se objaviti tijekom siječnja, a za sada najavljujemo:

  • prvu večer seminara će se svečano otvoriti putujuća izložba “Anne Frank – povijest za sadašnjost” (prisutne će kroz izložbu provesti mladi vodiči fakultativne grupe Srednje škole Čakovec)
  • drugi dan je namijenjen predavanjima i okruglom stolu na kojem će o religiji i vjeri tijekom Holokausta pričati predstavnici većih vjerskih zajednica u Hrvatskoj
  • treći dan je predviđena terenska nastava.

Krajem 2013. godine odlučeno je da će Udruga tijekom 2014. godine realizirati projekt “Online edukacija o Holokaustu” u kojem će Milivoj Dretar i Miljenko Hajdarović pripremiti materijale za internetski priručnik o Holokaustu. Dretar će pripremiti materijale o Holokaustu na prostoru Hrvatske, a Hajdarović će napisati općeniti kontekst događaja i tijek Holokausta. Prva verzija i javno predstavljanje se predviđa uz prigodno obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije 9. studenog 2014. godine. Projekt će biti na adresi www.holokaust.com.hr

Miljenko Hajdarovic
About Miljenko Hajdarovic (108 Articles)
Magistar povijesti i magistar edukacije sociologije, diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Do travnja 2020. g. urednik ovoga portala.

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.