Novo:

Održana izborna Skupština Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“ Požega

14.siječnja 2012. održana je Izborna Skupština Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“. Glasanju su se odazvali svi članovi Udruge. Jozo Batori i Ivan Luladžić, članovi Izborne komisije, utvrdili su da su svi glasački listići bili važeći. Dosadašnji predsjednik Udruge Vladimir Potnar većinom glasova i dalje ostaje na dužnosti predsjednika. Kristijan Perković je izabran za novog blagajnika, a Jure Šain je izabran za tajnika.

Dosadašnje predsjedništvo Udruge je Skupštini podnijelo financijsko izviješće, izviješće o radu u 2011. godini te plan rada za 2012. godinu koje je Skupština jednoglasno Usvojila.  U 2011. godini, Udruga je imala 65 izlazaka u RH i van njenih granica, iz topa PANDUR ispaljeno je 35 pucnjeva. Internet stranice Trenkovi pandura www.trenkovi-panduri.hr otvarane su 11 770 puta iz 51 zemlje svijeta, što najbolje govori o popularnosti postrojbe.

Predsjednik Udruge je istaknuo kako je 2011. godina najuspješnija godina rada. Istaknuo je postavljanje spomen ploče na kuću u Cehovskoj ulici povodom 270. godina od osnutka Trenkove pandurske regimente. Udruga je dobila svoj vlastiti prostor u središtu grada Požege, koji su članovi Udruge uz financijsku pomoć Grada Požege svojim vlastitim radom uredili u 38 radnih akcija.

Poseban poklon za doprinos radu Udruge primio je gradonačelnik Zdravko Ronko

Poseban poklon za doprinos radu Udruge primio je gradonačelnik Zdravko Ronko

Predsjednik Udruge uručio je zahvalnice zaslužnim pojedincima, ustanovama i tvrtkama koje podupiru rad Udruge. Valja istaknuti potporu Grada Požege, Sanju Vuković, Kutjevo d.d., Spin Valis d.d. i Alles d.o.o. Poseban poklon za doprinos radu Udruge primio je gradonačelnik Zdravko Ronko.

Skupštini je prisustvovao i zamjenik ministra zdravlja mr.sc. Marijan Cesarik koji je pozdravio sve nazočne a pandurima dao punu potporu u budućem radu kakvu su i dosad imali sa njegove strane. Gradonačelnik Grada Požege i saborski zastupnik Zdravko Ronko, zahvalio je članovima Udruge na prezentiranju Grada Požege i požeškog kraja te istaknuo kako su Trenkovi panduri postali neizostavni dio kulturnih manifestacija Grada Požege i požeškog kraja Na kraju svoga obraćanja, gradonačelnik je članovima Udruge zažalio sreću u budućem radu te obećao daljnju potporu Grada Požege.

Gradonačelnik Grada Požege i saborski zastupnik Zdravko Ronko, zahvalio je članovima Udruge na prezentiranju Grada Požege i požeškog kraja

Gradonačelnik Grada Požege i saborski zastupnik Zdravko Ronko, zahvalio je članovima Udruge na prezentiranju Grada Požege i požeškog kraja

Na Skupštini su osim članova Udruge te predstavnika medija bili nazočni: zamjenik ministra zdravlja mr.sc. Marijan Cesarik, Gradonačelnik grada Požege Zdravko Ronko, savjetnik gradonačelnika mr.sc. Ivan Čolak, predsjednik Turističke zajednice Grada Požege Bruno Horvat, Načelnik policijske postaje Požega Darko Dukmenić, Predsjednik Udruge specijalne policije „TRENK“ te načelnik Krim-policije PU Požeško – slavonske Željko Grgić, prof Goran Hruška, Predsjednik gradske glazbe „Trenkovi panduri“ Mirko Ćaćić sa članovima glazbe, Zapovjednik Središta za temeljnu obuku HKoV-a pukovnik Robert Krnčević, predstavnici Obrtničke komore Požeško-slavonske, predstavnici Udruge voćara i vinogradara „Stjepan Koydl“ i dr. Nakon održane Skupštine sve prisutne je zabavljao tamburaški sastav Bagrem iz Požege.

Vladimir Potnar
About Vladimir Potnar (5 Articles)
Časnik Oružanih snaga Republike Hrvatske od 1991. do 2007. godine. Trenutno je HRVI u mirovini. Oženjen i živi u Požegi. Predsjednik Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“ Požega.

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.