Novo:

Nova mrežna stranica Istarskog povijesnog društva

Istarsko povijesno društvo - Societa' Storica Istriana postavilo je 9. studenog 2012. novu mrežnu stranicu na postojećoj adresi www.ipd-ssi.hr, koja u odnosu na staru, osim osvježenog dizajna, pruža pregledniji uvid u povijesna događanja u Istri.

Posjetiteljima su dostupne i informacije o aktualnim projektima i aktivnostima Društva, pregled povijesnih izvora i literature o Istri dostupne na internetu te brojne poveznice s  adresama muzeja, arhiva i knjižnica u Hrvatskoj i Europi koje bi svojom građom mogle biti od koristi povjesničarima i uopće svim istraživačima istarske povijesti. Na stranicama se može svakodnevno pročitati što se na taj dan događalo na Poluotoku u posljednjih 150 godina, pogledati dokumentarne filmove iz povijesti Istre kao i veliku arhivu fotografija, među kojom se nalazi i digitalizirana arhiva Arheološkog muzeja Istre u Puli.

Istarsko povijesno društvo – Societa’ Storica Istriana osnovano je 15. veljače 2010. godine s glavnim ciljem okupljanja istarskih povjesničara i svih ljubitelja povijesti te poticanja  istraživanja povijesti Istre.

Mihovil Dabo
About Mihovil Dabo (7 Articles)
Na Filozofskom fakultetu u Puli diplomirao je povijest i kroatistiku 2005. godine, a poslijediplomski studij povijesti na Hrvatskim studijima dovršio je obranom doktorske disertacije 2013. godine.

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.