Novo:

Najava doktorandske radionice: Istraživanje povijesti školstva u Hrvatskoj: građa i metodologija

Obavještavamo vas da će 16. studenog 2015. godine od 11 do 16 sati u Hrvatskom školskom muzeju (Trg maršala Tita 4, Zagreb) biti održana doktorandska radionica na temu Istraživanje povijesti školstva u Hrvatskoj: građa i metodologija. Radionica se provodi u okviru znanstvenog projekta „Od protomodernizacije do modernizacije školstva u Hrvatskoj (18. i 19. stoljeće)“ Hrvatskoga instituta za povijest u Zagrebu, financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost.

Radionica je namijenjena prvenstveno polaznicima doktorskih studija humanističkih i društvenih znanosti čija istraživanja u okviru izrade doktorskih radnji uključuju i povijest školstva. Program radionice uključuje predavanja koja će polaznike upoznati s arhivskim i bibliotečnim fondom Hrvatskoga školskog muzeja, s mogućnostima istraživanja i novim metodološkim pristupima u istraživanju povijesti školstva te diskusiju o individualnim interesima polaznika radionice vezanim uz metodologiju istraživanja povijesti školstva. Predavači i voditelji radionice su znanstvenici s Hrvatskoga instituta za povijest i Hrvatskoga školskog muzeja.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz osigurane radne materijale i ručak za polaznike radionice. Temeljem zahtjeva u prijavnici moguća je refundacija putnih troškova i troškova smještaja za polaznike radionice izvan Zagreba.

Broj polaznika radionice je ograničen.

Molimo prijave poslati organizatorima:

  • dr.sc. Maja Matasović
  • dr.sc. Arijana Kolak Bošnjak
  • dr.sc. Branko Ostajmer

na adresu elektronske pošte projekta: histedu.croatia@gmail.com

Rok za podnošenje prijava je 5. kolovoza 2015. Prijava treba sadržavati:

  1. ispunjenu Prijavnica za radionicu s osnovnim osobnim podacima i specifikacijom troškova potrebnih za refundaciju
  2. pismo interesa (maksimalno 500 riječi) s prijedlogom individualnog istraživanja na temu povijesti školstva koje će biti tema diskusije na radionici

Sadržaj predavanja na radionici bit će prilagođen interesima polaznika radionice. O rezultatima poziva kandidati će biti obaviješteni najkasnije do 31. kolovoza 2015.

O sudjelovanju na radionici bit će izdana potvrda. Zainteresiranima će biti omogućeno sudjelovanje u radu projekta „Od protomodernizacije do modernizacije školstva u Hrvatskoj“.

HPP
About HPP (169 Articles)
<p>Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za povijest i srodne znanosti pokrenut 2006. godine.</p>
Contact: Website