Novo:

Konačno! Vremenik i upute za natjecanja i smotre 2013.

U sljedećoj godini bit će održano 31 natjecanje i smotra. Posebne upute za svako natjecanje i smotru bit će objavljene do 15. prosinca 2012. godine na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje u Katalogu natjecanja i smotri.

Od 2013. godine uvode se neke novine u sustav natjecanja i smotri te se zbog racionalizacije sredstava iz državnog proračuna ukidaju, odnosno, Agencija za odgoj i obrazovanje neće provoditi neke smotre odnosno natjecanja.  U 2013. godini ukidaju se Ekološki kviz Lijepa naša i Smotra i natjecanja učeničkih domova Domijada.  Smotra Dani kruha i Smotra učeničkih zadruga od sljedeće godine održavat će se samo na školskoj i županijskoj razini u onim županijama koje pokažu interes za održavanje spomenutih smotri. Agencija za odgoj i obrazovanje i dalje će stručno poduprijeti održavanje tih smotri. Od iduće školske godine Agencija za odgoj i obrazovanje samostalno će organizirati reviju filmskog i videostvaralaštva djece. Na tom natjecanju, koje se od iduće školske godine zove Smotra hrvatskog školskog filma, sudjelovat će filmske družine iz osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova, a s obzirom na to sa Smotre LiDraNo izuzet će se kategorija videofilmskih radova. U Katalog natjecanja i smotri od iduće školske godine uvodi se novo natjecanje Opisujmo sustave na kojem će moći sudjelovati  učenici 3. i 4. razreda srednjih škola.

Novina je da će od iduće školske godine na natjecanjima i smotrama moći sudjelovati učenici 7. i 8. razreda osnovne škole i učenici srednjih škola, a samo u iznimnim slučajevima učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola. Učenike za natjecanja i smotre, koje moraju proizlaziti iz redovitog školskog programa i izvannastavnog rada koji se provodi tijekom školske godine i sastavni su dio godišnjega plana i programa rada škole, mogu pripremati i pratiti isključivo mentori zaposleni u odgojno-obrazovni ustanovi (osnovnoj školi, srednjoj školi ili učeničkom domu).

Natjecanje iz povijesti

Natjecanja iz povijesti će se održati u sljedećim terminima:

  • školsko – 6. veljače (srijeda) 13 sati
  • županijsko – 7. ožujka (četvrtak) 10 sati
  • državno – od 17. do 19. travnja (u Lovranu)

Dokumenti Agencije

Opće upute za provedbu za provedbu natjecanja iz povijestu u 2013. godini su na ovom linku.

Izvor informacija: AZOO

HPP
About HPP (69 Articles)
Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za povijest i srodne znanosti pokrenut 2006. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.