Novo:

Izložba učeničkih radova u Jasenovcu

U Spomen-području Jasenovac, u povodu 27. siječnja, Dana sjećanja na holokaust i sprečavanja zločina protiv čovječnosti, postavljena je izložba učeničkih radova koja će biti otvorena za javnost do kraja veljače 2012. Izložba je rezultat suradnje Međunarodne škole za poučavanje o holokaustu Yad Vashem u Izraelu, Agencije za odgoj i obrazovanje i osam osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, čiji su se nastavnici i učenici odazvali pozivu da sudjeluju u projektu u okviru izvannastavnih aktivnosti.

Učenici su izradili 16 plakata s različitim temama. Neki plakati prikazuju događaje iz lokalne povijesti, poput patnja ili prijateljstava i spašavanje djece i odraslih tijekom holokausta, neki govore o židovskoj imovini izgubljenoj u Drugom svjetskom ratu, a neki od njih prikazuju Jasenovac kao mjesto patnje, ali i kao simbol nade i pomirenja.

Izložba učeničkih radova će u svibnju 2012. biti ponovno postavljena u Zagrebu prigodom otvaranja 6. Židovskog filmskog festivala. Neki od izloženih plakata naći će svoje mjesto i u Međunarodnoj školi za poučavanje o holokaustu Yad Vashem u Izraelu.

About Loranda Miletic (2 Articles)
Viša savjetnica za povijest pri Agenciji za odgoj i obrazovanje. Voditeljica nacionalne edukacije nastavnika o holokaustu. Tajnica državnog povjerenstva za provođenje natjecanja iz povijesti.

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.