Novo:

Ivan Jurić

Prof.dr.sc. Ivan Jurić, sveučilišni profesor, agronomski znanstvenik. Rodio se u Starim Mikanovcima 25. ožujka 1940. Tu je pohađao osmogodišnju školu, a gimnaziju u Vinkovcima, završio 1960. Studirao na Fakultetu poljoprivrednih znanosti, diplomirao 1964., doktorirao 1979. Kako je ostao na matičnom fakultetu, prošao je sve faze fakultetskog profesora, od asistenta do redovitog profesora. Sada je predstojnik Zavoda za opće stočarstvo na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Predaje studentima dodiplomskog studija, kolegije Opće stočarstvo i Povijest poljoprivrede. Uže područje njegovog znanstvenog interesa je uzgoj i selekcija u stočarstvu.

Prof. Ivan Jurić je objavio preko 100 znanstvenih radova, brojne članke u Općoj i Hrvatskoj enciklopediji, suorganizirao 50 znanstvenih kongresa i simpozija. Znanstvene radove objavljuje u brojnim domaćim i stranim časopisima kao što su: Poljoprivredna znanstvena smotra, Agronomski glasnik, Veterinarska stanica, Stočarstvo, Agroeconomia Croatica, Kmetijsvo, Rivista di coglicoltura, i drugima od 1972. Znanstvena djela su mu: Stočarstvo (1991), Genetičko podrijetlo Hrvata (2003). Živi i radi u Zagrebu na Agronomskom fakultetu i Osijeku na Poljoprivrednom fakultetu.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.