Novo:

Holokaust kao polazišna točka

Najava:

Od 25. do 28. travnja 2017. godine u Sarajevu će se održati seminar „Holokaust kao polazišna točka“ za učitelje i nastavnike koji se bave poučavanjem i učenjem o holokaustu. Organizator je Memorial de la Shoah iz Pariza u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine, Jevrejskom opštinom Sarajevo, Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstvom obrazovanja i kulture Republike Srpske Francuskim institutom u Bosni i Hercegovini i Holokaust spomen područjem makedonskih Židova.

Seminar će okupiti 60 sudionika. Iz Republike Hrvatske očekuje se njih 15. Radni jezici seminara su francuski, engleski, hrvatski, srpski i bosanski jezik. Troškove smještaja i prehrane u hotelu Astra Garni u Sarajevu, od 24. do 28. travnja 2017., snosi organizator a sudionici sami podmiruju troškove puta. Ovaj seminar predstavlja nastavak suradnje organizatora i partnera projekta, započete još u svibnju 2015. održavanjem prvog zajedničkog seminara u Zagrebu te drugog seminara 2016. u Beogradu. Na seminar se mogu prijaviti učitelji i nastavnici koji do sada nisu sudjelovali na seminarima u Zagrebu i Beogradu.

Loranda Miletic
About Loranda Miletic (10 Articles)
Viša savjetnica za povijest pri Agenciji za odgoj i obrazovanje. Voditeljica nacionalne edukacije nastavnika o holokaustu. Tajnica državnog povjerenstva za provođenje natjecanja iz povijesti.