Novo:

Edukacija o Holokaustu u New Yorku

Na web stranicama MZOS-a otvoreni je redoviti godišnji natječaj za nastavnike koji se žele educirati o Holokaustu u sklopu programa američkog udruženja holokaust organizacija (AHO) i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država. Radi se o izvrsnoj prilici za dvoje nastavnika da razmijene svoje iskustvo s američkim kolegama i nauče više o samom Holokaustu. Naravno to je i izvrsna prilika za doživjeti vrhunsko američko sveučilište te društveni i kulturni život New Yorka. Na povijesnom portalu možete pročitati izveštaje iz 2013. i 2014. godine.

Udruženje holokaust organizacija – Association of Holocaust Organizations (AHO) u suradnji s veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta omogućuje Republici Hrvatskoj 2 stipendije za nastavnike društvenih predmeta ili književnosti u srednjim školama i učitelje 7. i 8. razreda u osnovnim školama.

Za prijavu na natječaj potrebna je visoka razina znanja engleskog jezika u govoru i pismu.

Ljetna škola – program edukacije o holokaustu održat će se od 26. do 30. lipnja 2016. godine u New Yorku na Jewish Foundation for the Righteous institute/Columbia University (NY).

 

Budući da se ljetna škola održava isključivo na engleskom jeziku, provjerit će se razina poznavanja engleskog jezika kandidata koji zadovoljavaju uvjete natječaja te su uz prijavni obrazac kandidati dužni priložiti i motivacijsko pismo na engleskom jeziku.

Kandidati koji su već koristili navedenu stipendiju ne mogu se prijaviti.

Putne troškove snosit će veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, a troškove boravka, smještaja i edukacije snosit će američko Udruženje holokaust organizacija.

Ispunjeni prijavni obrazac s potpisom ravnatelja i pečatom škole te motivacijsko pismo na engleskom jeziku zaključno s 9. ožujka 2016. godine kandidati dostavljaju

u elektronskom obliku na e-mail adresu snjezana.banek@mzos.hr

i poštom na adresu:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Donje Svetice 38
10 000 Zagreb
“Za stipendije za poučavanje o holokaustu, AHO 2016.”

MZOS će kao pravovremeno pristigle prijave priznati sve pošiljke koje nose datum pečata pošte 9. ožujka 2016. godine.

Sve pošiljke s kasnijim datumom pečata pošte smatrat će se zakašnjelima te se, kao i nepotpune dostavljene dokumentacije, neće uzeti u obzir.

DOKUMENTI

HPP
About HPP (169 Articles)
<p>Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za povijest i srodne znanosti pokrenut 2006. godine.</p>
Contact: Website