Novo:

Dinka Čorkalo

Prof.dr.sc. Dinka Čorkalo Biruški, sveučilišna profesorica, psihologinja. Rođena je u Vinkovcima 6. rujna 1966. Tu je završila osmogodišnju školu i gimnaziju 1985. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala psihologiju 1990., zaposlila se na matičnom fakultetu kao znanstvena novakinja, doktorirala 1997. s temom iz područja promjene stavova. Danas je izvanredna profesorica Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta na Katedri za eksperimentalnu psihologiju, predaje Psihologijski praktikum Psihologiju persuazije i propagande. Voditeljica je poslijediplomskog studija psihologije na svom fakultetu.

Usavršavala se u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama, dobitnica je Fulbrightove stipendije (2003./04.) koju provodi na University of Massachusetts at Amherts, u SAD-u, baveći se istraživanjima nacionalizma i patriotizma. Dobitnica je Nagrade «Ramiro Bujas» Hrvatskog psihološkog društva 2005. (koju je podijelila s kolegom prof.dr.sc. Deanom Ajdukovićem) za osobito vrijedno psihologijsko znanstveno djelo kojim su istraživali  procese socijalne rekonstrukcije zajednica pogođenih ratom, posebno u Vukovaru, a u sklopu međunarodnog projekta «Communities in Crisis: Justice, accountability and social reconstruction in the aftermath of genocide in Rwanda and the Former Yugoslavia» (2000-2004). Prof.dr.sc. D. Čorkalo je do sada tiskala tridesetak znanstvenih i stručnih radova, sudjelovala je priopćenjima i kao pozvani predavač na brojnim domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima. Istraživački se bavi problemima socijalnog oporavka nakon rata, pitanjima socijalnog identiteta, nacionalizma i patriotizma.Živi i radi u Zagrebu.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.