Novo:

Čepin – Ovčara / Tursko groblje / Rozingova pustara

Primjer iz prakse

Povjesničari OŠ Vladimir Nazor, Čepin Hrvoje Pavić i Maja Ravlić uz mentorstvo učiteljice povijesti Slavice Ćosić obradili su arheološka istraživanja u suradnji s Muzejem Slavonije Osijek, izradili prezentaciju, napisali esej i natjecali se na Županijskom natjecanju u Osijeku 2006. g. Zauzeli su 1. mjesto i prikazali ga na Državnim natjecanju u Bizovcu. Zatim su od prikupljenog materijala pripremili izložbu na panoima u prostorijama Narodne knjižnice Centra za kulturu Čepin.

Arheološki lokalitet OVČARA / TURSKO GROBLJE nalazi se 12 km od Osijeka uz cestu prema Đakovu, na južnom izlazu iz Čepina. To je dobro vidljiv humak, niski izduženi brežuljak, koji se proteže pravcem sjever-jug na zemljištu nekadašnje ”ROZINGOVE PUSTARE”. Naziv TURSKO GROBLJE nije opravdan jer je groblje nastalo prije dolaska Turaka u naše krajeve. Cijeli članak pročitajte u 7. broju mjesečnika Hrvatski povijesni portal

Slavica Cosic
About Slavica Cosic (18 Articles)
Gimnaziju i Pedagošku akademiju završila sam u Osijeku – grupu hrvatski jezik i povijest. Kraće vrijeme sam radila u Donjem Svilaju i Gunji, u Laslovu 12 godina, i od 1986. do 2012. u OŠ Vladimir Nazor Čepin, prvo na mjestu nastavnice hrvatskog jezika, a zatim učiteljice povijesti. Godinama objavljujem stručne članke iz prakse u postojećim časopisima i novinama: Život i škola, Povijest u nastavi, Napredak, Metodika, Zrno, Profil akademija, Školske novine.

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.