Novo:

Branka Zorc

Egzodus Hrvata iz porušenog Vukovara Egzodus Hrvata iz porušenog Vukovara

Prof.dr.sc. Branka Zorc rođ. Ivezić, sveučilišna profesorica, farmaceutkinja. Rođena je 10. studenog 1954. u Vinkovcima. U rodnom gradu završava osmogodišnju školu i gimnaziju 1973. Studirala je farmaciju na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, diplomirala je 1977. godine. Poslijediplomski studij iz kemije završila 1982. Doktorirala 1985. Stručni studij pohađala u SAD-u, Kanadi i Padovi.  Od  1978. zaposlena na Zavodu  za farmaceutsku kemiju pri matičnom fakultetu. Na fakultetu prolazi sve etape visokoškolskog prosvjetnog djelatnika od volontera i asistenta do redovnog profesora 2001. Predaje kolegij Farmaceutska kemija studentima farmacije.

Do sada je objavila 47 znanstvenih radova, 25 stručnih radova, napisala je 14 znanstveno popularnih članaka, i ima 6 patentnih prijava. Aktivna je sudionica na brojnim stručnim i znanstvenim kongresima u zemlji i inozemstvu. Članica je brojnih stručnih komisija i društava u zemlji i inozemstvu: tako je članica Državne komisije za učenička natjecanja iz kemije, vodi pripreme srednjoškolskih učenika za Međunarodnu kemijsku olimpijadu, članica je Hrvatskog farmaceutskog društva, Hrvatskog kemijskog društva, urednica časopisa Acta Pharmaceutica; članica je Vijeća Europske federacije za farmaceutske znanosti. Živi i radi u Zagrebu.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.