Novo:

Ante Tvrdeić

Prof.dr.sc. Ante Tvrdeić, sveučilišni profesor, biomedicinar, farmakolog. Rođen je u Vinkovcima 21. prosinca 1961. Osmogodišnju školu i gimnaziju završio je u Vinkovcima 1980. Diplomirao je 1987. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Magistrirao biomedicinu 1990. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Četiri godine kasnije doktorirao na Medicinskom fakultetu iz područja medicinskih znanosti. Postdoktorsko usavršavanje tijekom 1994. obavio u Barceloni. Od 1988. do 1998. radio na Institutu “Ruđer Bošković” u zvanju znanstvenog i višeg znanstvenog asistenta. Godine 1998. prelazi na Medicinski fakultet u Osijek gdje je izabran za docenta na Katedri za farmakologiju. Nešto kasnije je izabran za pročelnika Katedre. Danas je izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, predaje kolegij Farmakologija.

Do sada je objavio tridesetak znanstvenih i stručnih radova, na hrvatskom i engleskom jeziku, s područja biomedicine i farmakologije. Poseban mu je znanstveni interes na području neurofarmakologije

Živi u Zagrebu, radi u Osijeku.

About Josip Šarčević (166 Articles)
Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Contact: Website

Ostavite komentar. HPP ne odgovara za izreceno misljenje komentatora. Zabranjeno je vrijedanje, psovanje i klevetanje.

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.