Novo:

Anna Frank stiže u Hrvatsku

Najava izlozbe

Nevladina udruga Hermes (akronim za Hrvatsku edukacijsku i razvojnu mrežu za evoluciju sporazumijevanja) u provođenju svoje programske misije obrazovanja za demokratsko građanstvo, kroz razvoj i primjenu inovativnih (neformalnih) obrazovnih programa u cilju promicanja metoda nenasilne komunikacije, u Hrvatsku dovodi posebnu izložbu.

Kao hrvatski partner Kuće Anne Frank iz Amsterdama, po prvi puta u Hrvatsku dovode međunarodnu putujuću izložbu o Anni Frank prisutnu u 40 drugih zemalja, “Anne Frank — povijest za sadašnjost” upotpunjenu originalnim hrvatskim panelima koji se bave lokalnim kontekstom tema kojima se izložba bavi. Izložba unutar projekta gostuje u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu i Čakovcu, a učenike kroz izložbu vode za to posebno obučeni učenici-vodiči (peer guides).

Otvaranje izložbe održat će se 19. rujna 2013. godine u 9.00 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Podsjećamo nastavnike gore navedenih gradova da još uvijek stignu ubaciti izvanučioničku nastavu u školske kurikulume. Cijeli članak pročitajte u 7. broju časopisa Hrvatski povijesni portal.

HPP
About HPP (169 Articles)
<p>Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za povijest i srodne znanosti pokrenut 2006. godine.</p>
Contact: Website