Tjedne novosti Hrvatskog povijesnog portala:

FUŠ - Film u školi

FUŠ - Film u školi

Kino Valli već godinama sustavno educira djecu i mlade s ciljem razvijanja kulture gledanja i promišljanja filmova. U sklopu projekta ''FUŠ – Film u školi'', koji je pokrenut 2009. nastoji poticati na redovito obilježavanje značajnih obljetnica i međunarodnih dana važnih za razvitak humanih vrijednosti s ciljem da se film prepozna kao vrijedan izvor informacija. Povodom obilježavanja Dana sjećanja na holokaust i sprečavanja zločina protiv čovječnosti, Kino Valli već šestu godinu organizira projekciju filma vezanog za tematiku holokausta.

Read more.

Autor: Igor Jovanovic

---
Virtualna povijest uz profesora Uzeirbegovića

Virtualna povijest uz profesora Uzeirbegovića

Poučavanje povijesti bez obzira na nastavni program, kurikulum ili opremljenost škole prije svega ovisi o nadahnutim i kvalitetnim nastavnicima. Ove godine započinjemo seriju razgovora pod zajedničkim nazivom "Naši nastavnici povijesti". Prvi gost nam je zagrebački profesor Hano Uzeirbegović iz Hotelijersko-turističke škole.

Read more.

Autor: Miljenko Hajdarovic

---
Seminar i skupština Hrvatske udruge nastavnika povijesti

Seminar i skupština Hrvatske udruge nastavnika povijesti

Godišnja skupština Hrvatske udruge nastavnika povijesti održati će se 18. veljače 2017. godine u prostorijama Osnovne škole Rudeš, Zagreb. Program seminara počinje u 10.00 sati.  Organizatori mole da potvrdite svoj dolazak na e-mail hunp.upravniodbor@gmail.com najkasnije do 15. veljače.

Read more.

Autor: HPP