Prva živa svirka u svemiru

Prva živa svirka u svemiru

Američki astronaut Wally Schirra bio je zapovjedni pilot misije Gemini 6A, koja je bila kritična misija u ranim fazama američkog svemirskog programa. Misija Gemini 6A, lansirana 15. prosinca 1965., imala je nekoliko ključnih ciljeva, ali njezino najznačajnije postignuće bilo je prvo uspješno spajanje dviju svemirskih letjelica u orbiti.

Neposredno nakon uspješnog susreta s Geminijem 7 16. prosinca 1965. Schirra i njegov kolega Tom Stafford izveli su bezbrižnu šalu. Schirra, koji je sa sobom ponio malu usnu harmoniku, odsvirao je pjesmu Jingle Bells, dok je Stafford tresao komplet malih zvona za saonice koje su prokrijumčarili u brodu.

Astronauti su izvijestili Kontrolu misije da su uočili NLO koji putuje sa sjevera, tvrdeći da je to “Zapovjedni modul i osam manjih modula ispred. Pilot zapovjednog modula nosi crveno odijelo.” Nakon ove poruke, Schirra i Stafford odsvirali su pjesmu “Jingle Bells”, što je prvi put da se sviralo na glazbenom instrumentu u svemiru. Poslušajte kako je to zvučalo:

Koliko je ova objava bila korisna?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što objava za vas nije korisna.

Dopustite da poboljšamo ovu objavu!

Kako ovu objavu možemo poboljšati?