Autori

Gabi Abramac

Gabi Abramac

Lingvistica i stručnjakinja za međunarodne odnose. Doktorirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja sociolingvistike, radom o jeziku i identitetu hasidskih zajednica u Brooklynu. Stručna usavršavanja iz područja međunarodnih odnosa završila je u New Yorku i Washingtonu. U Jeruzalemu je pohađala međunarodni program Yad Vashem instituta. Radila je za organizacije UN, OSCE i World Learning. U Zagrebu vodi školu stranih jezika Sokrat i osnivač je jedinog centra za učenje jidiša u ovom dijelu Europe. Autorica je knjige ”Dos heylike yidish vort” i brojnih drugih članaka o židovskim zajednicama i jezicima u dijaspori. Redovito organizira predavanja iz područja židovske povijesti, jezika i kulture, te gostuje u televizijskim i radijskim emisijama.
Aleksandar Todosijević

Aleksandar Todosijević

Rođen je 1977. u Zemunu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na katedri za povijest. Radi kao nastavnik povijesti u Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Batajnici. Urednik je bloga Učionica istorije, koji se bavi nastavom povijesti i popularizacijom povijesti kao znanosti i nastavnog predmeta. Autor udžbenika i vježbenice za 5. i 6. razred osnovne škole.
Damir Agičić

Damir Agičić

Od 1989. godine radi na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu kao asistent, odnosno kao docent (1999-2004), izvanredni profesor (2004-2009) i redovni profesor (od 2009). Od 1996. do 2008. urednik je udžbenika i priručnika za nastavu povijesti u Profil Internationalu. Bio je urednik opće povijesti novog vijeka u prvim svescima Hrvatske enciklopedije Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Od 2001. uredio je brojne knjige s područja povijesti i nastave povijesti objavljenih u izdanju Srednje Europe, Profila i FF Pressa. Sudjelovao je na brojnim seminarima i znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu, ukupno na više od trideset skupova.
Nicole Albrecht

Nicole Albrecht

Studentica preddiplomskog studija povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Aleksandra Đurić

Aleksandra Đurić

Profesorica povijesti. Trenutno radi u Osnovnoj skoli Vladimira Nazora Pribislavec.
Ingrid Alexovics

Ingrid Alexovics

Magistrirala je engleski jezik koji predaje posljednje 22 godine u srednjoj ekonomskoj školi. Zainteresirana je za teme tolerancije, ljudskih prava, demokracije i Holokausta. Živi i radi u Pečuhu.
Filip Ambruš

Filip Ambruš

Rođen sam 13. rujna 1992. godine. u Zagrebu, Republika Hrvatska. Pohađao sam od 1999. do 2007. godine osnovnu školu Ksaver Šandor Đalski (1.-8. razdred)u Donjoj Zelini. Upisao sam opću gimnaziju Dugo Selo gdje sam maturirao 2011. godine. Iste godine sam upisao preddiplomski studij povijesti na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Trenutno sam upisan u 2. godinu preddiplomskog studija. Vijećnik sam zagrebačkog ogranka Međunarodne udruge studenata povijesti (ISHA), odnosno Kluba studenata povijesti ISHA Zagreb. U svom kratkom akademskom djelovanju sam sudjelovao na Jadranskim susretima u Zadru 2013. godine.
Ivan Andabak

Ivan Andabak

Rođen 1986. u Splitu, gdje i danas živi i radi. Diplomirao povijest, etnologiju i kulturnu antropologiju 2013. pri Sveučilištu u Zadru. Član HED - a, Hrvatskog etnološkog društva. Sudjelovao na znanstvenom skupu Pomorski Split do početka XX. Stoljeća u Splitu, 26. – 27. 9. 2016. Na skupu je prezentiran rad Split u stranim putopisima ranog novog vijeka, nastao u koautorstvu s prof. dr. sc. Miloradom Pavićem. Područje interesa unutar povijesti obuhvaća razdoblje ranog srednjeg vijeka i prve polovice 20. stoljeća.
Andreja Laktašić-Lovreković

Andreja Laktašić-Lovreković

Bivša učiteljica povijesti u Osnovnoj školi Sela.
Vladimir Posavec

Vladimir Posavec

Diplomirao je povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 1998. je magistrirao na poslijediplomskom studiju Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Koautor je udžbenika povijesti za prvi i drugi razred gimnazije i šesti razred osnovne škole, povijesnih čitanki i radnih bilježnica za iste razredete, te autor udžbenika za peti, šesti i sedmi razred osnovne škole s pripadajućim radnim bilježnicama. Također je koautor priručnika za nastavnike za sve navedene razrede, te priručnika za polaganje državne mature iz povijesti. Autor je knjige Dalmacija u vrijeme Marcelina i Julija Nepota. Objavio je više znanstvenih priloga, te brojne prikaze i znanstvene recenzije. Suradnik je i redovito objavljuje u časopisu Latina et Graeca.
Marino Badurina

Marino Badurina

Diplomirao povijest i hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Rijeci.
Sonja Bančić

Sonja Bančić

Profesorica povijesti i hrvatskog jezika. Članica stručne skupine za izradu prijedloga kurikuluma Povijesti.
Alen Barbić

Alen Barbić

Diplomirao razrednu nastavu i njemački jezik. Poučava njemački jezik u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu. Dramski je pedagog u kazališnoj družini Pinklec iz Čakovca, pri Centru za kulturu.
Mario Bauk

Mario Bauk

Diplomirao povijest i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2006.godine. Iako ne radim u struci, uvijek nađem vremena za proučavanje povijesti. Omiljeni periodi su mi Hladni rat, posebno sve vezano uz Treći svijet i dekolonizaciju, zatim rani srednji vijek u Europi od seoba naroda do normanskih invazija, kao i "barbarski" narodi izvan "granica antike".
Nataša Bek

Nataša Bek

Profesorica fizike i politehnike iz Osijeka.
Antonija Benjak

Antonija Benjak

Profesorica povijesti zaposlena u IV. Osnovnoj školi Varaždin.
Marica Bertović

Marica Bertović

Profesorica povijesti u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb.
Branimir Janković

Branimir Janković

Dr.sc. Branimir Janković je predavač na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Urednik je portala historiografija.hr
Tomislav Bogdanović

Tomislav Bogdanović

Diplomirao je povijest i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je povijest na Sveučilištu u Zadru. Voditelj je županijskog stručnog vijeća Koprivničko-križevačke županije.
Borka Bunjac

Borka Bunjac

Učiteljica povijesti u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.
Mato Bošnjak

Mato Bošnjak

Rođen sam 1983. godine u Tešnju, u Bosni i Hercegovini. 2010. godine diplomirao jednopredmetni studij povijesti na Hrvatskim studijima. Od siječnja 2008. godine honorarno radim u izdavačkoj kući Europapress holding, a nadam se skorom zaposlenju u nekoj od prosvjetnih djelatnosti. Marljivo i uporno skupljam knjige, fotografije, znanstvene i novinske članke s povijesnom tematikom, ali i s temama iz drugih humanističkih i društvenih znanosti (politologija, antropologija, sociologija itd.).
Lidija Branilović

Lidija Branilović

Diplomirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru 2007. godine obranivši rad na temu Povijest osnovnog školstva Međimurja iz područja Povijesti pedagogije. Zaposlena u Osnovnoj školi dr. Ivana Novaka u Macincu, gdje je najveći postotak romske populacije, kao učiteljica engleskog jezika.
Branimir Bučanović

Branimir Bučanović

Reformacijski teolog, a područja su mu zanimanja reformacijska povijest i primijenjena teologija.
Branimir Bunjac

Branimir Bunjac

Dr.sc. Branimir Bunjac radi kao učitelj povijesti u OŠ Podturen. Predsjednik je Povijesnog društva Međimurske županije. Izdao je nekoliko knjiga povijesne tematike. Od 2016. godine saborski zastupnik.
Marko Čičko

Marko Čičko

Rođen sam u Zagrebu gdje sam pohađao osnovnu i srednju školu. Godine 2007. upisao sam studij povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno sam na drugoj godini diplomskog studija moderne i suvremene povijesti (19. i 20. stoljeće).
Slavica Ćosić

Slavica Ćosić

Gimnaziju i Pedagošku akademiju završila sam u Osijeku – grupu hrvatski jezik i povijest. Kraće vrijeme sam radila u Donjem Svilaju i Gunji, u Laslovu 12 godina, i od 1986. do 2012. u OŠ Vladimir Nazor Čepin, prvo na mjestu nastavnice hrvatskog jezika, a zatim učiteljice povijesti. Godinama objavljujem stručne članke iz prakse u postojećim časopisima i novinama: Život i škola, Povijest u nastavi, Napredak, Metodika, Zrno, Profil akademija, Školske novine.
Ante I. Curač

Ante I. Curač

Zaljubljenik u zavičajnu prošlost Korčule.
Mihovil Dabo

Mihovil Dabo

Na Filozofskom fakultetu u Puli diplomirao je povijest i kroatistiku 2005. godine, a poslijediplomski studij povijesti na Hrvatskim studijima dovršio je obranom doktorske disertacije 2013. godine.
Daniela Bunea

Daniela Bunea

Teacher of English as a Foreign Language at Colegiul National Gheorghe Lazar, a secondary school in Sibiu, which is a town in the centre of Romania. She has authored and developed numerous transnational collaborative educational projects with her students, and has shared her experience in workshops at conferences and in online courses invited by the European Schoolnet in Brussels.
Igor Despot

Igor Despot

Završio je studij povijesti i filozofije u Zagrebu, potom magistrirao, a kasnije i doktorirao na svojoj omiljenoj povijesnoj temi - Balkanskim ratovima. Istraživanja o spomenutoj temi objedinio je u knjizi "Balkanski ratovi 1912.-1913. i njihov odjek u Hrvatskoj".
Damir Horvat

Damir Horvat

Diplomirao povijest i geografiju na Sveučilištu u Zagrebu. Rođen je u Kotoribi 1973. godine. Radio je u nekoliko međimurskih osnovnih škola, a od 2001. godine je radio kao učitelj povijesti i geografije u Osnovnoj školi Strahoninec. Glavni su mu interesi bili vojna povijest (posebice mornarica i zrakoplovstvo). Preminuo je iznenada 2012. godine.
Milivoj Dretar

Milivoj Dretar

Diplomirao povijest i geografiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2004. godine radi u OŠ "Petar Zrinski" Jalžabet. Iste godine objavljuje prvi članak „Povijest ludbreške židovske zajednice“ u Podravskom zborniku, a nakon toga seriju članaka o povijesti ludbreških Židova u Ha-Kolu, glasilu židovske zajednice u Hrvatskoj. Pisao i za Historiu Varasdiensis, Meridijane i Most. Dopisnik Glasa antifašista i Ha-Kola, autor više članaka na Hrvatskom povijesnom portalu. Najviše se bavi zavičajnom poviješću i tematikom 2. svjetskog rata, posebno Holokaustom i Narodnooslobodilačkim pokretom.
Drago Roksandić

Drago Roksandić

Završio studij povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu. Disertaciju Vojna Hrvatska - La Croatie militaire. Krajiško društvo u Francuskom Carstvu (1809.-1813.) obranio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1988. godine.
Ivan Dukić

Ivan Dukić

Profesor povijesti i geografije. Živi i radi u Zagrebu. Autor je nekoliko udžbenika i metodičkih priručnika. Aktivan u Hrvatskoj udruzi nastavnika povijesti.
Dino Dupanović

Dino Dupanović

Magistrirao povijest na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Trenutno na doktorskom studiju novog vijeka.
Goran Đurđević

Goran Đurđević

Magistar povijesti i arheologije. Radio kao učitelj povijesti u OŠ Antuna Kanižlića Požega. Surađuje s Povijesnim društvom Požega gdje je odradio mandat kao predsjednik. Trenutno na postdoktorskom studiju u NR Kini.
Siniša Đuričić

Siniša Đuričić

Siniša Đuričić Diplomirao sam povijest na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Zanima me vojna povijest, posebno 17. i 18. stoljeće, kao i lokalna povijest Slavonije i Baranje istog razdoblja, a na istu sam temu objavio i nekoliko stručnih radova. Prošle godine (2018) sudjelovao sam na znanstvenom skupu „Slojevi kulture Baranje“ u Novom Sadu, na temu povijesti njemačkih naselja u Baranji od kraja 17. do početka 20. stoljeća. Živim u Osijeku.
Krešimir Erdelja

Krešimir Erdelja

Nastavnik povijesti, autor i urednik nekoliko udžbenika i priručnika. Suradnik CDRSEE-a i EuroClia. Tajnik Hrvatske udruge nastavnika povijesti.
Esther Sterental

Esther Sterental

A native of Lima, Peru, Esther came to the USA in 1979, to attend the University of Miami, where she received a BS and an MS in Education. She is a high school teacher with the Miami Dade County Public Schools and a college adjunct professor. Esther is a graduate of the Yad Vashem Holocaust Education Teacher Training Program, having attended several Teacher Institutes and an Advanced Teacher Training Seminar in Jerusalem, Israel. She also presented at Yad Vashem’s 8th International Conference on Holocaust Education, in Jerusalem, in 2012. In addition, Esther was one of a selected group of Florida professionals invited, by the National Institute for Holocaust Education at the United States Holocaust Memorial Museum, to attend the USHMM Regional Education Summit in 2012. Besides working as a teacher and a department chair at Miami Killian Senior High, Esther works very closely with the MDCPS Holocaust Education Specialist, conducting teacher trainings and sharing best practices with teachers in the county. Esther received a proclamation in her honor from the MDCPS School Board and was named the “2012 Florida State Holocaust Education Teacher of the Year” - an award recognized by the Florida DOE Commissioner’s Task Force on Holocaust Education.
Ivana Filipović

Ivana Filipović

Diplomirala 2002. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Živi i radi u Zagrebu. U slobodno vrijeme istražuje povijest mode i uređuje vlastitu web stranicu.
Igor Frbežar

Igor Frbežar

Diplomirao povijest i geografiju na Filozofskom i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Radi u OŠ Sidonije Rubido Erdödy u Gornjoj Rijeci.
Marija Gabelica

Marija Gabelica

Diplomirala je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te bibliotekarstvo. Radi kao prof. povijesti u Srednjoj školi Koprivnica.
Mirna Glavan

Mirna Glavan

Rođena sam 1988. godine u Osijeku. Završila sam osnovnu školu i opću gimnaziju u Belom Manastiru te 2007. godine upisala smjer Hrvatski jezik i književnost i povijest na Filozofskom fakultetu u Osijeku. U srpnju 2013. godine diplomirala sam s temom "Raspad Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije" te stekla zvanje magistra edukacije hrvatskoga jezika i književnosti i magistra edukacije povijesti.
Vanja Goldberger

Vanja Goldberger

Diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Radi u Hrvatskom saboru.
Stipica Grgić

Stipica Grgić

Rođen je 13. listopada 1982. u Lekeniku. Osnovnu školu pohađao je u rodnom mjestu. Srednje obrazovanje stječe u zagrebačkoj Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji (1997-2001). Nakon toga upisuje studij povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji završava 2007. obranivši diplomski rad. Od svibnja 2008. zaposlen je na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu kao znastveni novak u suradničkom zvanju asistenta na projektu „Hrvatski kulturni krajolici“ (226-2261681-1321), čiji je voditelj dr. sc. Damir Matanović. Iste 2008. je upisao i poslijediplomski doktorski studij povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Dana 9. travnja 2014. obranio je doktorski rad "Uprava u Savskoj banovini (1929.-1939.): Između državnog centralizma i supsidijarnosti". Član je više strukovnih udruga. Bio je sudionikom nekoliko domaćih i međunarodnih skupova.
Ana Hinić

Ana Hinić

Profesorica povijesti i arheologije, diplomirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao učiteljica povijesti u osnovnoj školi Žrnovnica i voditeljica je Županijskog stručnog vijeća učitelja povijesti Splitsko- dalmatinske županije.
Miljenko Hajdarović

Miljenko Hajdarović

Diplomirao povijest i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2005. godine radi kao nastavnik Povijesti, Sociologije, Politike i Građanskog odgoja u osnovnim i srednjim školama. Od siječnja 2006. do travnja 2020. g. uređivao je Hrvatski povijesni portal.
Goran Hutinec

Goran Hutinec

Doktorirao povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje i radi kao docent.
Jadranka Jagenčić-Šušnjić

Jadranka Jagenčić-Šušnjić

Radi u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin. Voditelj ŽSV-a nastavnika povijesti u srednjim školama Varaždinske i Međimurske županije.
Natalija Jadrić

Natalija Jadrić

Profesorica mentorica geografije i povijesti. Radi u Gimnaziji Karlovac.
Suzana Jagić

Suzana Jagić

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je povijest i geografiju. Magistarski rad obranila je 2008. na Poslijediplomskom znanstvenom studiju hrvatske povijesti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Doktorski rad s temom Prosvjetna politika u osnovnome školstvu Hrvatskog zagorja 1918. – 1941. obranila je 2012. godine. Radila je u OŠ Vidovec, a od 1996. radi u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu kao učiteljica povijesti (geografije). Godine 2007. napredovala je u zvanje učitelja mentora, a 2012. stekla je napredovanje u učitelja savjetnika. Aktivna je u radu Županijskog stručnog aktiva učitelja povijesti i posebice dodatnom radu povijesne skupine koju vodi u školi i s kojom je postigla dobre rezultate na županijskoj i državnoj razini. U svom radu primjenjuje suvremene nastavne metode kojima obrađuje raznovrsne teme iz zavičajne i opće povijesti ponajviše kroz projektnu i terensku nastavu. Voditeljica je i istraživačke sekcije koja djeluje u sklopu školske učeničke zadruge Ivančica. Sudjelovala je na više seminara, znanstvenih i stručnih skupova na županijskoj, međužupanijskoj, državnoj i međunarodnoj razini, a na nekima je održala predavanja i radionice. Jedan je od organizatora stručnog skupa koji je bio održan povodom 170. obljetnice školstva u Ivancu u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Zagrebu.
Gordana Jakupović

Gordana Jakupović

Diplomirala sam povijest i ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Stažirala sam u Osnovnoj školi Sesvetska Sopnica u Zagrebu u vrlo profesionalnom i kreativnom okruženju. Dodatno sam se educirala kao polaznica Studija o mladima za mlade 2012./2013. Volonterka sam u Centru mladih Ribnjak i Centru za mirovne studije. U suradnji sa tvrtkom Bit - prijevod, podučavanje, marketing, predajem ruski jezik. Suradjujući s tom tvrtkom uživam kreativnu i intelektualnu slobodu. U slobodno vrijeme treniram tajlandski boks, čitam knjige te posjećujem muzeje i kazališta.
Josip Šarčević

Josip Šarčević

Rođen je 1949. godine u Bošnjacima. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu i zatim gimnaziju u Županji. 1973. godine diplomirao je povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1974. godine radio je na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Bio je sudionik Domovinskog rata. Posljednjih godina bavio se snimanjem video uradaka, pisanjem i kreiranjem online sadržaja za podučavanje povijesti. Nakon duge i teške bolesti preminuio je 28. prosinca 2009. godine.
Igor Jovanović

Igor Jovanović

Profesor povijesti iz Osnovne škole Veli Vrh. Aktivan u projektima Hrvatske udruge nastavnika povijesti i EuroClia.
Ana Kadović

Ana Kadović

Diplomirala povijest i latinski jezik i rimsku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od rujna 2012. radi kao nastavnica povijesti i latinskog jezika u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu.
Dražen Klinčić

Dražen Klinčić

Magistar povijesti i inženjer medicinske radiologije. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na kojem je upisan postdiplomski studiji, zaposlen u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske u Upravi za zaštitu kulturne baštine, u zvanju višeg stručnog savjetnika.
Julija Koš

Julija Koš

Diplomirala je povijest umjetnosti, arheologiju i knjižničarstvo, te magistrirala društvene znanosti, sve na Zagrebačkom sveučilištu. Autorica je brojnih stručnih, publicističkih i leksikografskih tekstova na teme iz židovske religije, kulture, povijesti i književnosti. Iskusna je specijalna knjižničarka na području židovstva.
Larisa Klasić

Larisa Klasić

Učiteljica povijesti u OŠ Kneginec Gornji.
Dejan Levačić

Dejan Levačić

Profesor povijesti i geografije. Radi u Osnovnoj školi Belica.
Loranda Miletić

Loranda Miletić

Viša savjetnica za povijest pri Agenciji za odgoj i obrazovanje. Voditeljica nacionalne edukacije nastavnika o holokaustu. Tajnica državnog povjerenstva za provođenje natjecanja iz povijesti.
Marijo Lupret

Marijo Lupret

Na dodiplomskom sam studiju sestrinstva u Zdravstvenom veleučilištu Zagreb. Zaljubljenik u povijest i rock glazbu.
Marin Karabatić

Marin Karabatić

Diplomirao povijesti i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 2008. upisao je slobodni studij sinologije i trenutno je u Kini na jednogodišnjoj stipendiji kineske vlade za učenje jezika na Sveučilištu Hunan.
Marina Trstenjak Petran

Marina Trstenjak Petran

Radi kao nastavnik fizike, elektronike i biofizike u Srednjoj školi Čakovec. Osobito je zainteresirana za polularizaciju prirodnih znanosti od najranije dobi, raznim radionicama.
Marijana Marinović

Marijana Marinović

Diplomirani arheolog i povjesničar, magistra znanosti, znanstveno polje povijest, diplomirala i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Zadru. Autorica metodičkog priručnika za učitelje i nastavnike povijesti Nastava povijesti usmjerena prema ishodima učenja. Radi kao viša savjetnica za nastavu povijesti u Agenciji za odgoj i obrazovanje.
Nikolina Marjanović

Nikolina Marjanović

Nastavnica povijesti u Osnovnoj školi Kreševo (BiH)
Tamara Mataija

Tamara Mataija

Profesorica povijesti umjetnosti i muzeolog. Radi u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.
Matea Jalžečić

Matea Jalžečić

Magistar edukacija povijesti i magistar edukacije kroatologije, diplomirala na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Kao studentica aktivna sudionica Društva studenata povijesti "Ivan Lučić-Lucius". Erasmus razmjena pri Sveučilištu u Heidelbergu. Danas prati historiografiju i uživa u prirodi.
Matej Škarica

Matej Škarica

Na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 2005. godine završava studij novinarstva. Godine 2006. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru upisuje poslijediplomski studij pod nazivom Jezici i kulture u kontaktu, smjer novinarstvo. Sudjelovao je u uređivanju nekoliko tiskovina, a usporedo piše tekstove i za mrežna elektronska glasila. Objavljuje uglavnom na internetu. Član je i suradnik udruge Ramska zajednica Zagreb. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Autor je knjige "Propaganda kroz europsku povijest".
Miro Matijaš

Miro Matijaš

Oženjen je i otac dvoje djece. Već 15 godina radi kao profesor tehnike i informatike, a naknadno je završio filozofiju na Filozofskom fakultetu družbe Isusove. Trenutno završava magisterij na Fakultetu političkih znanosti iz područja međunarodnih odnosa. U svom dosadašnjem radu nekoliko je puta predstavljao Hrvatsku na svjetskim izložbama inovacija kao mentor učenicima, te je osvojio značajne nagrade i priznanja. Osim inovacija bavi se i dokumentarnim filmom. Piše članke za “Školske novine” i trenutno radi na udžbeniku “Etika i demokracija” u nakladi Školske knjige.
Višnja Matotek

Višnja Matotek

Učiteljica povijesti u I. osnovnoj školi Čakovec. Tajnica Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava.
Miloš Vukanović

Miloš Vukanović

Diplomirao povijest na Filozofskom fakultetu Univerzieta Crne Gore. Magistrirao međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore. Od 2011. godine radi kao kustos u Istorijskom muzeju Narodnog muzeja Crne Gore. Aktivno sudjeluje u aktivnostima EUROCLIO-a i Udruženja profesora istorije Crne Gore.
Mirena Buljan-Bašić

Mirena Buljan-Bašić

Diplomirana povjesničarka i profesorica povijesti, a od 2014. godine i diplomirana arhivistica. Rođena u Sinju, studirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a radim kao nastavnica povijesti u Osnovnoj školi Dinka Šimunovića Hrvace.
Ivo Mišur

Ivo Mišur

Diplomirao Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 2012. godine. Od tada radi u struci, a od 2015. je inspektor u nadzoru tvornica i tvorničke proizvodnje. U slobodno vrijeme bavi se istraživanjem obiteljske, zavičajne i manjinske povijesti.
Verica Mutvar

Verica Mutvar

Profesorica povijesti i sociologije. Zaposlena kao nastavnica u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. Dugogodišnja voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća nastavnika povijesti Međimurske i Varaždinske županije.
Antun Nekić

Antun Nekić

Rođen sam 1986. u Zadru, gdje sam završio osnovnu i srednju (opću gimnaziju) školu. Jednopredmetni studij povijesti na Sveučilištu u Zadru upisao sam 2007. godine, a 2010. godine stekao sam zvanje univ. bacc. hist. Trenutno sam na prvoj godini diplomskog studija, također na zadarskom sveučilištu. Član sam Kluba studenata povijesti Zadar, te sam od 2008. dio uredništva studentskog časopisa Rostre. Član sam planinarske udruge Tulove Grede iz Jasenica.
Nikica Torbica

Nikica Torbica

Magistar edukacije hrvatskog jezika i povijesti. Trenutno na postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu. Član je Hrvatske udruge nastavnika povijesti i Hrvatske Mense. Osim povijesti, zanimacije su mu interkulturalno obrazovanje, promicanje vrijednosti pomirenja i nenasilja, biciklizam, foto i video amaterstvo te pozitivna psihologija.
Dinko Odak

Dinko Odak

Diplomirao sam politologiju na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, smjerove: javne politike; međunarodni odnosi. Radio sam kao radio-voditelj i urednik, DJ, pomotor, državni službenik i u sektoru usluga zaštite okoliša. Povijest, pogotovo vojna, mi je hobi posljednjih 35 godina, a bavim se i analizom (i sintezom) stvarnih, a ne medijskih, međunarodnih odnosa i/ili događaja. Nepopravljivi sam antropopesimist i kolapsist.
Luka Pejić

Luka Pejić

Luka Pejić (1987.) profesor je povijesti i engleskog jezika i književnosti. Magistrirao je na Filozofskom fakultetu u Osijeku s temom “Komparativna povijest anarhizma u Hrvatskoj i Europi, 1840. – 1939.”. Trenutno pohađa poslijediplomski studij povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Mario Peranić

Mario Peranić

Rođen sam u Zagrebu 1983. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu sam diplomirao povijest i filozofiju. Trenutno sam zaposlen na radnom mjestu vanjskog suradnika pri Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, na poslovima državne mature.
Suzana Pešorda

Suzana Pešorda

Suzana Pešorda profesorica je geografije i povijesti. Nakon završetka interdisciplinarnog studija geografije i povijesti u organizaciji Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Filozofskog fakulteta u Zagrebu, stječe diplomu profesora geografije i povijesti. Zaposlena je u Gimnaziji Sesvete, gdje već tridesetak godina predaje i jedan i drugi predmet. Posljednjih desetak godina radi i kao ispitni koordinator za državnu maturu. Objavila je niz stručnih metodičkih članaka vezanih uz nastavu Geografije i Povijesti. Radila je i kao urednica, autorica i recenzentica udžbenika i metodičkih priručnika. Sudjelovala je niz godina u radu Državnog povjerenstva za natjecanje iz povijesti. Radila je u Projektima na istraživanjima zadataka vezanim uz sadržajne analize zadataka iz Povijesti i Geografije koje je provodio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Član je uredništva časopisa Povijest u nastavi.
Hrvoje Petrić

Hrvoje Petrić

Rođen 1972. u Koprivnici. Završio studij geografije i povijesti u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu zaposlen od 2001. Stručno se usavršavao u Sjedinjenim Američkim Državama, Sloveniji, Mađarskoj, Austriji, Njemačkoj i Izraelu. Doktorirao 2008. u Zagrebu. Sudjelovao na brojnim znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu. Autor je brojnih radova. Za svoj je rad nagrađivan. Predsjednik je Društva za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju. Urednik je znanstvenih časopisa «Ekonomska i ekohistorija» i „Podravina“. Izvodi nastavu na preddiplomskom i diplomskom studiju povijesti iz predmeta: Ekohistorija, Ekonomska historija, Hasburška Monarhija: imperijalna baština te Europske regije i hrvatska povijest ranoga novog vijeka.
Daniel Pevec

Daniel Pevec

Profesor povijesti u Srednjoj školi Zabok.
Kristijan Poklečki

Kristijan Poklečki

Diplomirao povijest i ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlen kao nastavnik povijesti u zagrebačkoj V. Gimnaziji. Predmeti interesa: novovjekovna i moderna povijest srednje i istočne Europe, ruski imperijalizam, poljski nacionalizam, antisemitizam u srednjoj i istočnoj Europi.
Darko Prebeg

Darko Prebeg

Dipl. ing. strojarstva Darko Prebeg radi kao nastavnik u Tehničkoj školi Čakovec.
Ivan Rihtarič

Ivan Rihtarič

mag.Dr.Phil. (povijest), rođen 1948.
Vedran Ristić

Vedran Ristić

Profesor povijesti u III. gimnaziji Osijek. Tajnik Hrvatske udruge nastavnika povijesti.
Mario Šestak

Mario Šestak

Profesor povijesti i geografije. Zaposlen kao učitelj povijesti u I. osnovnoj školi Čakovec. Autor je "Povijesni zemljovidi Međimurja".
Snježana Koren

Snježana Koren

Dr.sc. Snježana Koren autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova koji se bave hrvatskom poviješću 20. stoljeća, obrazovanjem i nastavom povijesti. Predstojnica je Katedre za metodiku nastave povijesti Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Smiljana Lazić Marinković

Smiljana Lazić Marinković

Osnovnu školu završila je u Trogiru, gimnaziju u Splitu, a diplomirala povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je u više osnovnih i srednjih škola u Sisku i Zagrebu te zavičajnim muzejima u Zaprešiću i Sesvetama. Bila je recenzentica više udžbenika iz povijesti. Od 2005. mentorica je studentima povijesti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 1987. nastavnica je povijesti i filozofije u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, godine 2005. napredovala je u zvanje profesor mentor, a 2011. profesor savjetnik.
Vlatko Smiljanić

Vlatko Smiljanić

Vlatko Smiljanić (Virovitica, 1995.) student je povijesti na Hrvatskim studijima. Od osnovne škole polazio je natjecanja iz povijesti u kategorijama samostalni istraživački radovi i testovi znanja gdje je ostvarivao zavidne rezultate. Objavio je 2011. godine biografiju o Mari Matočec, prvoj hrvatskoj političarki. Sudjelovao je u izradi dokumentaraca „Mara Matočec“ i „Čaruga – ogledalo vremena“. Do sada je objavio 10-tak znanstvenih radova i 50-tak kolumni povijesnoga sadržaja u tiskanim publikacijama i on-line. Bavi se zavičajnom te hrvatskom i svjetskom poviješću prve polovice XX. stoljeća.
Marin Somborac

Marin Somborac

Profesor povijesti u Osnovnoj školi Ivana Filipovića Osijek.
Petar Tadić

Petar Tadić

Nastavnik povijesti u Gimnaziji Sesvete.
Tea Vinković

Tea Vinković

Završila je studij povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Stekla je titulu profesora povijesti koja je izjednačena sa zvanjem magistra povijesti. Trenutno završava poslijediplomski doktorski studij povijesti na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Zanima se za povijest starog vijeka, kao i za suvremene teme vezane za euroatlantske integracije i regionalnu suradnju.
Ivana Tucak

Ivana Tucak

Diplomirala je povijest i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Splitu, nastavnički smjer. U slobodno vrijeme bavi se pisanjem. 2010. godine izdala je roman prvijenac "Grofova tajna".
Danijel Vojak

Danijel Vojak

Dr.sc. Danijel Vojak je diplomirao i doktorirao povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Znanstveni je suradnik u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar.
Ivan Vuk

Ivan Vuk

Magistar povijesti. Od 2012. doktorand je Poslijediplomskog doktorskog studija moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Područje njegova posebnog interesa je hrvatska povijest s kraja 19. i početka 20. stoljeća.
Žanina Bilić

Žanina Bilić

Akademska glazbenica pijanistica i profesorica klavira nakon diplome na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji poslijediplomski je studij sa stipendijom DAAD završila u Münchenu. Nastupala je u Hrvatskoj i inozemstvu, kao solist i komorni glazbenik te kao klavirska pratnja. Bavi se i pedagoškim i humanitarnim radom. Živi i radi u Zagrebu sa suprugom i kćeri.
Barbara Zanutel

Barbara Zanutel

Profesorica povijesti i filozofije (trenutno na zamjeni u OŠ Rikard Katalinić Jeretov, Opatija) diplomirala na FFRI. U slobodno vrijeme proučavam tematiku Drugoga svjetskog rata (s naglaskom na Holokaust), istražujem i pišem članke (neki objavljeni u Lovranskom listu) i smišljam nove i zanimljive načine obrade nastavnih tema za djecu u školi.
Željka Zelić

Željka Zelić

Diplomirana novinarka i spisateljica.
Filip Zoričić

Filip Zoričić

Profesor povijesti i hrvatskog jezika. Radio kao nastavnik u Gimnaziji Pula.
Magdalena Žugec

Magdalena Žugec

Prvostupnica povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Dobitnica nagrade za najboljeg studenta u I. godini diplomskog sveučilišnog studija povijesti, usmjerenje stari vijek i srednji vijek u akademskoj godini 2014/15. Nadam se uskoro i magistrica povijesti na temu “Klaudije kao predmet satire”.