Scriptor

Kviz znanja “70 godina od pobjede”

2.13Kviews

Savez  antifašističkih  boraca i antifašista Republike Hrvatske i Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih  prava  organiziraju  kviz  znanja  „70 godina od pobjede“ posvećen obljetnici pobjede nad fašizmom i nacizmom u Drugom svjetskom ratu. Ta dva zla progutala su na milijune nevinih žrtava, a razmjeri masovnih stradanja stanovništva vidljivi su i danas. Od kapitulacije nacističke Njemačke i sila Osovine u Drugom svjetskom ratu prošlo je točno 70 godina i cijela Europa će obilježiti ovogodišnji Dan pobjede na vrlo svečan način. I naša će se domovina uključiti u međunarodnu proslavu.

U  online  kvizu  mogu  sudjelovati učenici svih osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Troje  najboljih  učenika  u  svakoj  kategoriji nagraditi ćemo prigodnim poklonima, a svi sudionici i mentori primit će pohvalnice za sudjelovanje. Najbolji  učenici  sudjelovat  će u  Ljetnoj školi mira u Odmaralištu mladih „Veli Jože“ u istarskoj Savudriji. Na  izbor su tri moguće smjene: prva od  29.  lipnja  do  6.  srpnja,  druga od 6. do 13. srpnja i treća od 13. do 20. srpnja. Boravak,  odnosno  smještaj  i  prehrana  su besplatni,  dok  troškove  puta do Savudrije snose  sami  sudionici.  Boravak u Kampu mladih, osim uživanja u čarima ljeta, pruža jedinstvenu priliku za edukacijom uz priznate stručnjake. Ljetna škola mira održat će se drugu godinu zaredom. Iskustva mladih iz prve škole govore da je boravak u Kampu mladih bio iznimno zanimljiv i koristan te da su mladi oduševljeni ovakvim načinom edukacije.

Kviz će se održati 4. svibnja 2015. godine na CARNetovom portalu za učenje Loomen. Učenici koji pristupe kvizu će imati 45 minuta vremena za rješavanje 30 zadataka.

Prijave će biti otvorene do kraja 30. travnja 2015. godine na adresi http://goo.gl/forms/h3QSQm7OwG

Sve tehničke detalje i upute natjecatelji će primiti tijekom 1. svibnja 2015. godine na prijavljene e-mail adrese. Tijekom tjedna prije kviza imate mogućnost isprobati kako će stvarni kviz izgledati.

Za sudjelovanje u kvizu učenici će se morati registrirati uporabom AAI@EduHr virtualnog identiteta (ime.prezime@skole.hr). Prijave će biti objavljene na stranicama našeg medijskog pokrovitelja – Hrvatskog povijesnog portala www.povijest.net

Link za prijave: http://goo.gl/forms/h3QSQm7OwG

Leave a Response

HPP
Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za sve ljubitelje povijest.