Najave

1941. – 70 godina kasnije

Slavko Goldstein
Slavko Goldstein
2.87Kviews

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Ludbreg poziva Vas na tribinu „1941. – 70 godina kasnije“. U rano nedjeljno jutro, 6. travnja 1941. godine, sile Osovine napale su Kraljevinu Jugoslaviju sa svih strana i nakon samo 12 dana Travanjskog rata uspjele pobijediti i raskomadati ovu državu. Bio je to početak Drugog svjetskog rata na našim prostorima, najvećeg sukoba u hrvatskoj povijesti u kojem je stradalo oko 290.000 vojnika i civila.

Uz gostovanje Slavka Goldsteina i predstavljanje knjige „1941. Godina koja se vraća“. Tribina će se održati u srijedu, 6. travnja 2011. u 18 sati u Gradskoj vijećnici POU Dragutin Novak u Ludbregu.

Leave a Response

Milivoj Dretar
Diplomirao povijest i geografiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2004. godine radi u OŠ "Petar Zrinski" Jalžabet. Iste godine objavljuje prvi članak „Povijest ludbreške židovske zajednice“ u Podravskom zborniku, a nakon toga seriju članaka o povijesti ludbreških Židova u Ha-Kolu, glasilu židovske zajednice u Hrvatskoj. Pisao i za Historiu Varasdiensis, Meridijane i Most. Dopisnik Glasa antifašista i Ha-Kola, autor više članaka na Hrvatskom povijesnom portalu. Najviše se bavi zavičajnom poviješću i tematikom 2. svjetskog rata, posebno Holokaustom i Narodnooslobodilačkim pokretom.