Najave

Natječaj za usavršavanje nastavnika o Holokaustu u New Yorku

1.67Kviews

Udruženje holokaust organizacija – Association of Holocaust Organizations (AHO) nudi u suradnji s veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta RH 4 stipendije za nastavnike društvenih predmeta ili književnosti u srednjim školama i nastavnike 7. i 8. razreda u osnovnim školama.

Za prijavu na natječaj potrebna je visoka razina znanja engleskog jezika u govoru i pismu.

Ljetna škola – program edukacije o holokaustu održat će se od 21. do 25. lipnja u New Yorku na Jewish Foundation for the Righteous institute/Columbia University i od 12. do 18. srpnja 2015. godine na Keene State College u New Hampshireu.

Budući da se ljetna škola održava isključivo na engleskom jeziku, provjerit će se razina poznavanja engleskog jezika kandidata koji zadovoljavaju uvjete natječaja te su uz prijavni obrazac kandidati dužni priložiti i motivacijsko pismo na engleskom jeziku.

Kandidati koji su već koristili navedenu stipendiju ne mogu se prijaviti.

Putne troškove snosit će veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, a troškove boravka, smještaja i edukacije snosit će američko Udruženje holokaust organizacija.

Ispunjeni prijavni obrazac s potpisom ravnatelja i pečatom škole te motivacijsko pismo na engleskom jeziku zaključno sa 15. travnja 2015. godine kandidati dostavljaju:

u elektronskom obliku na e-mail adresu snjezana.banek@mzos.hr

i poštom na adresu:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Donje Svetice 38
10 000 Zagreb
”Za stipendije za poučavanje o holokaustu, AHO 2015.”

MZOS će kao pravovremeno pristigle prijave priznati sve pošiljke koje nose datum pečata pošte 15. travnja 2015. godine.

Sve pošiljke s kasnijim datumom pečata pošte smatrat će se zakašnjelim te se, kao i nepotpune dostavljene dokumentacije, neće uzeti u obzir.

Dokumenti: Obrazac prijave

HPP
Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za sve ljubitelje povijest.