Društva - Udruge - Organizacije

Održana je Izborna skupština Hrvatske udruge nastavnika povijesti 2012.

Krešimir Erdelja i Tamara Janković
Krešimir Erdelja i Tamara Janković
3.03Kviews

Dana 19. svibnja 2012. u prostorijama zagrebačke OŠ Jabukovac održana je Izborna skupština Hrvatske udruge nastavnika povijesti. Skup je otvorio dotadašnji predsjednik Ivan Dukić. Tajnik udruge Darko Benčić, ujedno i ravnatelj ove osnovne škole, predstavio je dotadašnji rad HUNP-a, s posebnim osvrtom na aktualni projekt „Povijest koja povezuje“ („History That Connects“). Ovaj projekt HUNP ostvaruje s ostalim udrugama regije (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kosovo i Makedonija) pod pokroviteljstvom Euroclia, a zadaća je prikupiti i metodički obraditi dodatne nastavne materijale o kontraverznim temama iz povijesti regije u razdoblju 1900.-1945. Cilj projekta je inovativnim metodičkim i pedagoškim pristupom kontraverznim i osjetljivim povijesnim sadržajima unaprijediti nastavu povijesti u navedenim državama te tako pridonijeti osiguranju mira, demokracije i tolerancije. Predviđeno trajanje projekta je do 2014. godine, a hrvatski tim čine Kiti Jurica-Korda (Dubrovnik), Sanja Peruša-Macuka (Pula), Denis Detling (Osijek) i Igor Jovanović (Pula).

U nastavku je Ivan Dukić održao predavanje o Balkanskim ratovima, s posebnim naglaskom na odjeke ovih ratova u Hrvatskoj.

Nakon održanih izbora, rukovodstvo Hrvatske udruge nastavnika povijesti u sljedećem razdoblju činit će Tamara Janković (predsjednica), Krešimir Erdelja (tajnik) i Ivan Dukić (potpredsjednik).

Leave a Response

Ivan Dukić
Profesor povijesti i geografije. Živi i radi u Zagrebu. Autor je nekoliko udžbenika i metodičkih priručnika. Aktivan u Hrvatskoj udruzi nastavnika povijesti.