Društva - Udruge - Organizacije

Poziv Povijesnog društva Požega na donaciju knjiga

2.18Kviews

Kao što je već poznato našoj javnosti Povijesno društvo Požega raspolaže knjižnicom koja trenutno sadrži oko 400 naslova. Molim sve sugrađane koji u svojim kućnim knjižnicama posjeduju djela o prošlosti Požeške kotline, a smatraju da im možda više neće trebati ili imaju dva ili više primjeraka jedne knjige, da ih doniraju knjižnici Povijesnog društva Požega.

Posebno smo zainteresirani za Požeški leksikon (1977.), djela Josipa Buturca, Miodraga Bjelića, Rudolfa Helija, Maria Kalana, Julija Kempfa, Josipa Kunkere, Antuna Lovrića, Dane Pavlice, Dragutina Pavličevića i Filipa Potrebice, Đure Stankovića Janka te drugih autora koji su pisali o prošlosti požeškoga kraja. Bili bismo zahvalni i za zbornike i časopise koji su izlazili u Požegi (Naše župe, Požeški zbornik, Traženja, Vjesnik Muzeja Požeške kotline …) Primamo i djela svjetske te nacionalne povijesti. Dolaze u obzir knjige požeških arheologa, etnologa, povjesničara umjetnosti, publicista, književnika i drugih. Građani koji žele donirati knjige za knjižnicu Povijesnog društva Požega mogu se obratiti na službeni mail pdpozega@gmail.com ili predsjedniku Društva radnim danom od 20 do 21 sat na broj mobitela: 098 910 44 09.

Kada Povijesno društvo dobije svoje prostorije, a nadamo se da će to biti uskoro, omogućit ćemo svim zainteresiranim pojedincima korištenje knjiga i časopisa. Nadam se da ćemo time barem malo dodatno obogatiti kulturni život Požege.

Unaprijed zahvaljujem svim darovateljima.

Vinko Tadić, predsjednik Povijesnog društva Požega

HPP
Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za sve ljubitelje povijest.