Društva - Udruge - Organizacije

Izborna skupština Povijesnog društva Međimurske županije 2006

1.95Kviews

U subotu 10. prosinca 2006. godine u prostorijama Visoke učiteljske škole Čakovec održana je redovna izborna skupština Povijesnog društva Međimurske županije. Iako je članstvo malobrojno, skupštini je nazočila većina članova. Na dnevnom su redu bila izvješća o aktivnostima Društva, financijsko izvješće, izbor novih voditelja Društva, promjena Statuta i ostala pitanja. Skupštinu je otvorio predsjednik Društva Branimir Bunjac i ukratko je predstavio rad Društva u protekle četiri godine. Društvo je djelovalo na nekoliko područja, a sigurno najznačajnije je izdavačka djelatnost. Društvo je tako izdalo nekoliko izdanja od kojih treba spomenuti “Pregled povijesti Međimurja“, “Povijest Čakovca“, “Povijesni zemljovidi Međimurske županije” i druga. Najnovije izdanje je “Osam desetljeća vatrogasne zajednice u Međimurju” autora Antuna Novaka. Prikaz te knjige možete uskoro očekivati na ovim stranicama.

Društvo je priredilo i studijska putovanja (Egipat), izlete (Zagreb) i predavanja (Ljubljana). Jedna od posljednjih aktivnosti je bila priređivanje turističkih info ploča koje su postavljene na povijesnim znamenitostima grada Čakovca. U vezi s time u izradi je i karta za “Povijesnu stazu grada Čakovca”. Najvažnija aktivnost koja je planirana za sljedeću godinu je znanstveni skup “Međimurje u Drugom svjetskom ratu” na koji se prijavilo 16 izlagača. Skup će se održati 12. i 13. travnja 2007. godine u Čakovcu.

Na izbornom dijelu skupštine izabrani su Branimir Bunjac za predsjednika, Mario Šestak za podpredsjednika i Ivana Puzak za tajnicu Društva. U statutu su dorađeni članci o aktivnostima društva i o posjedovanju arhive.

Detalje o radu Povijesnog društva Međimurske županije možete pronaći na web stranicama www.podrum.hr

Leave a Response

HPP
Hrvatski povijesni portal je elektronički časopis za sve ljubitelje povijest.